Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефката на НАП още е в платен годишен отпуск

Политика

Шефката на НАП още е в платен годишен отпуск

Шефката на НАП още е в платен годишен отпуск - Tribune.bg
Снимка:

Владислав Горанов: Имам ѝ доверие за всичко останало освен за информационната сигурност

Финансовият министър Владислав Горанов още не е обсъдил теча на информация от приходната агенция с шефката на НАП Галя Димитрова. Това стана ясно от изказване на Финансист Nо 1 в държавата в кулоарите на парламента.

„Г-жа Димитрова не сте я виждали пред камери, защото е в платен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре, но е изключително добър професионалист, на който имам доверие за всичко останало освен за информационната сигурност“, уточни Владислав Горанов.

Иначе работата, за да се установи защо и как се е стигнало до този пропуск, продължава, увери финансовият министър.

„Въпросът е кой, докъде и какъв тип отговорност носи. Във всеки случай трябва да продължим да смятаме, че не трябва да се героизира подобно поведение, защото ако си оставите колата отключена, това не ви прави виновен, ако някой ви я открадне“, категоричен е Горанов.

Според него тепърва ще се установява какви са пропуските и на кого са пропуските.

„Многократно съм поставял въпрос на колегите имат ли нужда от нещо и в годините  сме инвестирали в нова техника, в нови съоръжения. Като се обърне каруцата, пътища много“, отбеляза финансовият министър.

Към момента е възложено на  „Информационно обслужване“ да извърши одит на системите на приходната агенция.

„Никой не е очаквал, че едно от многото приложения върху сървърите на НАП, ще бъде толкова лесно уязвимо и уязвено. Знаем кое е конкретното  приложение, но това не намалява щета и ефекта.

И на хартия да го бяхте попълнили, пак ще бъде качено в електронните бази данни. Данните, които се съхраняват, имат за цел анализ на икономическото състояние на отделните данъчно-задължени лица и служат за контролните и ревизионни производства, които извършва НАП. Няма как една приходна администрация да не разполага с тези данни и то в електронен вид“, коментира в заключение Владислав Горанов. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети