Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефовете на ДАР и „Военно разузнаване“ – службите са деполитизирани и надпартийни

Политика

Шефовете на ДАР и „Военно разузнаване“ – службите са деполитизирани и надпартийни

Шефовете на ДАР и Военно разузнаване – службите са деполитизирани и надпартийни - Tribune.bg
Снимка:

„Служба „Военно разузнаване“, като част от въоръжените сили, е деполитизирана и надпартийна, и в този контекст не можем да коментираме действия или бездействия на политически обекти или субекти или политическа партия, която е парламентарно представена“, заяви в пленарната зала генерал Венелин Венев.

„Като военнослужещи сме в юрисдикцията на началника на отбраната, като служба сме пряко подчинени на министъра, на стратегическо ръководство ни управлява премиера, по командна линия са вече президентът и председателят на НС“, поясни директорът на службата.

„Службата менажира най-сензитивната мрежа за обмен на разузнавателна информация на НАТО“, подчерта той.

Председателят на ДАР започна с обяснение, че службата му е подчинена на МС.

„Държавна агенция „Разузнаване“ не е на президента Радев, не е на партия, а е националана служба за разузнаване. Никъде не пише, че назначението на председател се съгласува и утвърждава от чужди посолства, държави или международни организации. Това не съществува нито в документите на НАТО и ЕС, заяви председателят на ДАР Антоан Гечев.

„От 2004-та година работя в междуародното сътрудничество и съм работил с почти всички служби. Никой никога не е изявявал нито официално, нито неофициално желание или намерение да утвърждава, съгласува суверенни национални решения“, подчерта той. По думите му доверието се гради с години, но може да се загуби за ден.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети