Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Схема“ за купуване на гласове в Мъглиж? Пускат маски в цвета на Манолова в торба (ВИДЕО)

Политика

„Схема“ за купуване на гласове в Мъглиж? Пускат маски в цвета на Манолова в торба (ВИДЕО)

На опашката пред избирателните секции в училище „Гео Милев“ в Мъглиж, където днес се провеждат частични избори за кмет, всички желаещи да гласуват са с чисто нови оранжеви маски в ръце. Това съобщава местната казанлъшка телевизия Прес ТВ. ПИК отбелязва, че телевизията е собственост на местния бизнесмен Васил Самарски, който от няколко месеца е пиар на Корнелия Нинова. Маските са оранжеви, което отскоро е цветът на Мая Манолова и Отровното трио.

Видимо гласуващите са получили предпазните средства току-що – всички ги носят в ръката си на влизане в двора на училището, а маските са чисто нови и еднакви. А след като гласуват на излизане от двора на школото ги подават на млада жена, която ги прибира в найлонова торба. Жената стои до оградата на училището, всички гласували задължително ѝ предават маските, получени преди да влязат в СИК. Болшинството от гласоподавателите са роми в тези секции.

Според мъглижани, пожелали анонимност, това е днешната схема за купуване на гласове – получаваш на входа маска, гласуваш за определен кандидат, а после отчиташ маската-глас и си получаваш парите. Говори се, че днес в Мъглиж един глас струва 50 лева.  

Частичният вот за кмет в Мъглиж се наложи, заради преждевременната и внезапна смърт на избрания за кмет на последните местни избори през 2019 г.  


Коментари (6)

:) Ех, комунистите от ГЕРБ купиха 90 процента от ромския вот на миналите избори, сега Маналова, която ГЕРБ и Борисов я направиха омбудсман, за да си чисти имиджа като "борец" срещу статуквато, от по-рано тръгнала да купува, където може първа. Люта битка ще бъде и сега, кой ще даде повече пари за гласове , но ГЕРБ-БСП-ДПС винаги са първенците.
28.02.2021 19:20 / Отговор
коментар Ади бре!!!ДСБ/БКП/БСП другарчетата на Прусия путин!
28.02.2021 19:28
Геш Кой гласува за Галева в София?
Кой избра за кметове в София абсолютни некадърници и корумпета, м?
28.02.2021 20:42
Леля Цецка от входа Разбира се,че си най-добре информиран!Кой с кого и как,и какво...Само ти,никой друг!
28.02.2021 22:54
Мутрите вън,ама не нашите! Скоро и във вашия град!
28.02.2021 22:52 / Отговор
Нина На миналите парламентарни избори ГЕРБ и БСП вземат по 7-8% от ромските гласове, останалите са за ДПС. Може да проверите в "Кой за кого гласува". Не е хубаво да се лъже!
01.03.2021 22:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още