Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шкварек: ПП-ДБ получиха като подарък цялата власт и им се услади, местят темата към регулаторите

Политика

Шкварек: ПП-ДБ получиха като подарък цялата власт и им се услади, местят темата към регулаторите

Шкварек: ПП-ДБ получиха като подарък цялата власт и им се услади, местят темата към регулаторите - Tribune.bg
Снимка:

„Нищо не е решено. Ако беше решено, още вчера щяхме да имаме финал. Но голямото нещо е решено – ще има правителство. Имената в списъка с министри бяха толкова логични за ГЕРБ, че очаквах да прочета и това на Делян Добрев. Това заяви пиар експертът Пепи Димитрова пред Нова тв.

„Денков каза, че за пръв път вижда списъкът с министри. Когато се показва 12 часа преди крайния срок, това значи напрежение. Ако това е списъкът, със сигурност ще има отстъпления. Може да има смяна на министри. За мен е скандален опитът да бъде сменен Тодор Тагарев. Той е човекът, гарантиращ този курс на страната, далеч преди да стане министър”, смята политологът проф. Светослав Малинов.

Кристиян Шкварек, политолог, коментира: „Съмнявам се, че на мястото на Тагарев ще дойде някой антиТагарев. Скандално е, че преди 9 месеца влязохме в ситуация, в която по-малкият партньор е с почти цялата власт. Имам съмнения до каква степен заявките на Тагарев напълно отговарят на действията му и на качеството на работата му.”

Нидал Алгафари, пиар експерт, посочи: „Ако не си договорят регулаторите и министрите, след това ще имат много тежки проблеми. Със сигурност кандидатите ще са професионалисти, вече е въпрос дали ще има номера на Бойко Борисов или този на Кирил Петков в телефона си.”

Според Димитрова е наивност фиксацията за независимостта на хората в регулаторите.

„Предложенията за регулаторите трябва да дойдат от партиите, но след това институциите ги пазят. Ще имаме един по-добре функциониращ СЕМ, например”, допълни Малинов.

Шкварек подчерта, че в западните държави контролът е в това, че ти знаеш с кое политическо назначение е някой. „Когато той започне да прави неща, подобно на Пепи Еврото и Нотариуса, партията започва да носи политически щети.” 

„Аз предпочитам да знам, че този прокурор е лично назначен от Борисов. Така ще знам, че отговорност за действията му носи Борисов”, заяви от своя страна Алгафари.

„Сега ще има три центъра на властта – Борисов, Петков-Василев и Пеевски-Чакъров. Какъв им е проблемът ДПС да участва с техни кадри? Явно всички искат да ги вкарат тайно, а не явно”, каза още той.

„Продължаваме промяната” и „Демократична България” получиха огромен подарък преди 9 месеца – цялата власт след загуба на избори. Сега им се услади и затова се мести темата към регулаторите, като че ли те останаха единствената кауза на ПП-ДБ, от която не отстъпиха”, смята Шкварек.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ротация 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети