Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шкварек: ДБ знаят в каква тежка ситуация се намират като коалиция. Те са в губеща ситуация, каквото и да направят

Политика

Шкварек: ДБ знаят в каква тежка ситуация се намират като коалиция. Те са в губеща ситуация, каквото и да направят

Шкварек: ДБ знаят в каква тежка ситуация се намират като коалиция. Те са в губеща ситуация, каквото и да направят - Tribune.bg
Снимка:

ДБ не участваха по никакъв начин в разговорите с ГЕРБ-СДС. Гледаха и мълчаха, коментира политическият анализатор

Бившият депутат Методи Андреев и политическият анализатор Кристиян Шкварек коментираха пред Нова телевизия първите разговори на ГЕРБ и ПП-ДБ за възможностите да се състави кабинет.

„Аз лично не чух нищо от тази среща, защото не я гледах. Имам някаква представа как протичат тези срещи, особено когато единият от преговарящите е Бойко Борисов. Той има едно и също поведение – превръща срещите в някаква приятелска сбирка. Фамилиарничи. Мъчи се да излезе като човека, който дава вида на нещата, той ги определя. Доколкото разбрах вчера е направил подобни опити. Дори е поискал той да оцени кандидатите на ПП-ДБ за министри. Бих посъветвал Асен Василев да не му позволява да фамилиарничи“, заяви бившият депутат Методи Андреев пред Нова телевизия.

„За разлика от моя събеседник аз гледах лидерската среща и то доста внимателно, включително детайлите. Това не беше среща с ПП и ДБ. Това беше среща с ПП. ДБ не участваха по никакъв начин в разговорите. Те седяха там и бяха на масата. Гледаха и мълчаха. Поради причина, че ДБ са по-дълго в политиката и са по-мъдри в политическо отношение. Те знаят в каква тежка ситуация се намират като коалиция. Те са в губеща ситуация, каквото и да направят. И това го осъзнават само те. Защото трябва да избират в момента между ядрото и периферията си.  Ядрото им е вече само в негативен дневен ред - не на всичко“, подчерта политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„Ако те в момента направят кабинет с ГЕРБ могат да удовлетворят само периферията си. При нови избори пък удовлетворяват ядрото, но губят периферията. При ГЕРБ този избор не съществува, там няма такова разделение“, коментира той.

„Няма как в тази ситуация да не се създаде някакво правителство. Трябва да има правителство. Борисов има много повече възможности от ПП-ДБ“, добави Методи Андреев.

„Трябва да е експертен и програмен кабинет. Но трябва да се разбере какво се върти в главата на Борисов като съдебна реформа“, каза още той. Според Андреев ГЕРБ трябва да направят лустрация срещу корупцията в собствената си партия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети