Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шофьорът на Нинова е съден за палеж

Политика

Шофьорът на Нинова е съден за палеж

Снимка:

Лидерката на БСП не се интересувала, че шофьорът ѝ и неин личен приятел е компрометиран

Шофьорът на лидера на БСП Корнелия Нинова е осъждан за палеж, съобщава „Ретро“. Румен Ананиев е и човекът, който вози соцлидерката по време на двете катастрофи в края на миналата година. Той е шофьор на Нинова още от времето, когато тя е редови депутат, а през годините отношенията им отдавна прехвърлили границите на връзката шеф – подчинен и преминали в близко приятелство.

След двете ПТП-та през есента на 2017 г., които я вкараха в болница, Корнелия решила да даде на най-доверения си човек кратка почивка и в момента из страната я возели различни мъже, изпратени от частна охранителна фирма. Тя обаче продължавала да има приятелски отношения с Румен, който държи връзка и с други високопоставени кадри на БСП, а в социалните мрежи ярко демонстрира своята неприязън към основния опонент и критик на Нинова на вътрешнопартийно ниво, а именно - Михаил Миков. Корнелия по никакъв начин не се интересувала, че шофьорът ѝ и неин личен приятел бил компрометирана личност.

За скандалното му минало разкрива пред местни медии потърпевшият пенсионер Симеон Соколов от Радомирско, с когото Румен бил селски. Преди години довереникът на шефката на бесепарите правил лятна чистка в дворното си място в село Жедна и запалил боклуците си. Безобидният огън прераснал в голям пожар, който се пренесъл чак през два имота и изпепелил стопанската сграда на дядо Симеон, в която той гледал пуйки и пилета.

Изгорели още и компресор, алуминиев казан за 500 л, абрихт, циркуляр, машина за рязане на кашкавал. Изпепелена била и плевня, побираща 1000 бали сено и дървен материал. Няколко дни след огнената стихия пък жена му получила инсулт и починала, вероятно стресирана от ситуацията. Виновният за палежа Румен обещал, че ще покрие щетите, но това не се случило.

 

Заради това дядо Симеон му завел дело и го осъдил да му плати щети в размер на 12 860 лв. Той обаче си правел оглушки и не погасявал редовно сумата, което провокирало втори съдебен процес, но ден преди в имота му да влезе съдия-изпълнител, Ананиев го продал на своя далечна роднина. Заради непогасяването на дълга сумата достигнала двоен размер, а потърпевшият Симеон се чудел как да свързва двата края с оскъдната си пенсия, към която добавял и скромна заплата на шофьор на автобус.  


Коментари (1)

Роси Нищо чудно то такава кучка търпи ли се
05.11.2018 13:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

Благовещение е!

Благовещение е!

Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Спасителя

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив