Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шофьорът на Нинова е съден за палеж

Политика

Шофьорът на Нинова е съден за палеж

Снимка:

Лидерката на БСП не се интересувала, че шофьорът ѝ и неин личен приятел е компрометиран

Шофьорът на лидера на БСП Корнелия Нинова е осъждан за палеж, съобщава „Ретро“. Румен Ананиев е и човекът, който вози соцлидерката по време на двете катастрофи в края на миналата година. Той е шофьор на Нинова още от времето, когато тя е редови депутат, а през годините отношенията им отдавна прехвърлили границите на връзката шеф – подчинен и преминали в близко приятелство.

След двете ПТП-та през есента на 2017 г., които я вкараха в болница, Корнелия решила да даде на най-доверения си човек кратка почивка и в момента из страната я возели различни мъже, изпратени от частна охранителна фирма. Тя обаче продължавала да има приятелски отношения с Румен, който държи връзка и с други високопоставени кадри на БСП, а в социалните мрежи ярко демонстрира своята неприязън към основния опонент и критик на Нинова на вътрешнопартийно ниво, а именно - Михаил Миков. Корнелия по никакъв начин не се интересувала, че шофьорът ѝ и неин личен приятел бил компрометирана личност.

За скандалното му минало разкрива пред местни медии потърпевшият пенсионер Симеон Соколов от Радомирско, с когото Румен бил селски. Преди години довереникът на шефката на бесепарите правил лятна чистка в дворното си място в село Жедна и запалил боклуците си. Безобидният огън прераснал в голям пожар, който се пренесъл чак през два имота и изпепелил стопанската сграда на дядо Симеон, в която той гледал пуйки и пилета.

Изгорели още и компресор, алуминиев казан за 500 л, абрихт, циркуляр, машина за рязане на кашкавал. Изпепелена била и плевня, побираща 1000 бали сено и дървен материал. Няколко дни след огнената стихия пък жена му получила инсулт и починала, вероятно стресирана от ситуацията. Виновният за палежа Румен обещал, че ще покрие щетите, но това не се случило.

 

Заради това дядо Симеон му завел дело и го осъдил да му плати щети в размер на 12 860 лв. Той обаче си правел оглушки и не погасявал редовно сумата, което провокирало втори съдебен процес, но ден преди в имота му да влезе съдия-изпълнител, Ананиев го продал на своя далечна роднина. Заради непогасяването на дълга сумата достигнала двоен размер, а потърпевшият Симеон се чудел как да свързва двата края с оскъдната си пенсия, към която добавял и скромна заплата на шофьор на автобус.  


Коментари (1)

Роси Нищо чудно то такава кучка търпи ли се
05.11.2018 13:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още