Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Щатът на министерството на Даниел Лорер на „Батенберг“ 12 ще е 482 души

Политика

Щатът на министерството на Даниел Лорер на „Батенберг“ 12 ще е 482 души

Щатът на министерството на Даниел Лорер на Батенберг 12 ще е 482 души - Tribune.bg
Снимка:

482-ма души е щатът на министерството на Даниел Лорер на „Батенберг“12, е записано в устройствения правилник на Министерството на иновациите и растежа, публикуван за обществено обсъждане. Министърът на иновациите и растежа ще има двама заместници.

В сградата в топ центъра на столицата се намират Агенцията за малки и средни предприятия, която се прехвърля към новото министерство на иновациите, както и дирекциите, отговарящи за външноикономическите отношения и службите по търговски-икономически въпроси и част от общата администрация.

В Министерството на иновациите и растежа/МИР/ е още Българската агенция за инвестиции, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, а след закриването на Държавната агенция за научни изследвания и иновации, МИР става неин правоприемник.

Структурата на подопечното на Лорер ведомство е с една главна и други 8 дирекции, инспекторат, служител по сигурност на информацията и финансов контрольор.

Политическият кабинет на министъра ще е 9-членен и освен заместник-министрите и началник-кабинета в него ще са парламентарният секретар, директорът на „Връзки с обществеността и протокол“, четирима съветници и технически сътрудници, главният секретар, петима души от инспектората, шестима от „Вътрешен одит“, служителят по сигурността на информацията и финансов контрольор.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати