Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ще отговаря ли пред закона кмет на ПП във връзка с касирането на изборите в Пазарджик?

Политика

Ще отговаря ли пред закона кмет на ПП във връзка с касирането на изборите в Пазарджик?

Ще отговаря ли пред закона кмет на ПП във връзка с касирането на изборите в Пазарджик? - Tribune.bg

Поради наличието на сериозни нарушения, изборите в Община Пазарджик са пред угрозата да бъдат касирани до няколко дни. Дали ще се стигне до провеждането на нови избори и дали ще бъде потърсена отговорност от длъжности лица в общинската администрация, все по-разпалено коментират гражданите на Пазарджик?

Във връзка с Дело №313 - МИ от 30.10.2023г. се е провело отваряне и повторно преброяване на бюлетини от местните избори в Община Пазарджик. Според източниците, в голяма част от секциите има сериозни нарушения, които включват незачетени преференции, валидни бюлетини маркирани като невалидни и обратното. В част от секциите маркираните като невалидни бюлетини се оказаха абсолютно нови и чисти, а на гърба им  липсват печати. В друга част от бюлетините няма следа от откъсване на отрязъка, който изглежда рязан с ножица.

Запознати коментират, че това е дело на представители на ПП-ДБ, които имат контрол над администрацията в Община Пазарджик и помещенията, в които се складират изборните материали. Същите коментират, че още след встъпването в длъжност на кмета Куленски, от неговия екип са искали да осигурят нови избори за общински съветници, за да могат да си гарантират повече представители в местния парламент.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети избори 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати