Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ще се проведе контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов

Политика

Ще се проведе контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов

Ще се проведе контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов - Tribune.bg
Снимка:

Фермери, търговци и производители застават зад вицепремиера

Организира се контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов. Той е насрочен за сряда (24.10) пред Министерски съвет от 10 часа. Зад вицепремиера застават фермери, търговци, превозвачи, производители. Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, с председател Иван Кашилски, Национално гражданско сдружение "Българска домашна ракия", с председател Андон Андонов и Националното обединение на младите фермери в България са сред организаторите на протеста срещу искането на майките на деца с увреждания за оставка на вицепремиера.

Организаторите припомнят, че всички искания на майките, свързани с повече средства и нов закон за хората с увреждания, вече са изпълнени.

Протестът вече има и фейсбук група:

„Контрапротестът се организира в подкрепа на човека, благодарение на когото стартира ефективна реформа за изготвяне на ТЕЛК решенията. Човекът, благодарение на когото са спестени милиони, раздавани в циганските гета за деца "инвалиди" с фалшиви ТЕЛК-ове. Човекът, благодарение на когото за първи път от години се взеха мерки за увеличение на пенсиите. Човекът, който се изправи срещу хазартната мафия в България, срещу мутрите и олигархията. Човекът, който се зае и реализира изграждането и завършването на оградата по Турската граница, спирайки бежанския поток през родината. Човекът, който наложи спазването на закона за шума по Черноморието и в България. Човекът, благодарение на когото бе облекчен режима за сезонни работници от Украйна/Молдова, както и реда за получаване на синя карта. Човекът, който прокара решение в Министерски Съвет за втори лифт в гр. Банско и подготвя възстановяването на лифтовете и пистите на Витоша. Човекът, който спря заграбването на 700 дка природен парк "Бузлуджа" от БСП. Човекът, който реализира самолетна връзка "София - Одеса" в полза на българите, живеещи в Украйна. Човекът, който реши тежките етнически конфликти в Асеновград и в Пловдив.

Всички искания до този момент на майките бяха удовлетворени. Исканите средства бяха отпуснати, изискваният закон беше прокаран. Съглашението между БСП и майките политизира исканията им, доказвайки, че от самото начало целта на организираните протести е с изцяло политическа насоченост за дестабилизация на правителството. Това беше затвърдено и от осигурения им достъп в Народното събрание от страна на БСП по време на дебатите за вота на недоверие. Въпросните майки вече се ползват от опозицията като метод за сплашване и изискване на оставки на "неудобните". Въпросните деца с увреждания са болни и мястото им не е навън без значение от метеорологичните условия. Тези деца имат нужда от рехабилитация, лечение, ежеминутно и ежесекундно. Всеки един ден, в който тези деца са лишени от тези специални грижи, рефлектира в забавяне и изоставане на тяхното развитие. Въпросните деца нямат право и за съжаление не могат да изразят мнението си и дали подкрепят действията на майките им, дали искат да бъдат държани навън и навирани в камери всяка една минута. Ако бяхме нормална държава, Агенцията за защита на детето отдавна щеше да е взела мерки и да се самосезира за държането на тези деца по улиците и тяхното използване за разнородни цели, без да им бъдат осигурявани необходимите грижи.

Нека се съберем, за да подкрепим човек, който милее за България. Човек, който всеки един ден се бори за нейното благо. Човек, който желае да направи държавата едно нормално място за живеене, за да може Терминал 1 да не е единствения вход към бъдещето. Човек на действията, а не на думите.“, гласи съобщението в социалната мрежа.

Протестът им в подкрепа на Симеонов идва, след като днес се проведе демонстрация с искане за неговата оставка на майките на деца с увреждания. Техният протест обаче бе превърнат в политически, след като опозицията и редовни протестъри ги подкрепиха.

Освен това днес и работодателите застанаха зад Валери Симеонов. Фокусът от натиска на улицата не бил насочен в правилната посока, констатира Васил Велев от АИКБ. Този уличен натиск, тези протести няма да ни доведат до добро, искаме стабилност на правителството, добави и шефът на КРИБ Кирил Домусчиев.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Петър Трябва да има протест срещу безчинствата на зелените!
24.10.2018 20:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети