Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шуменски социалисти снемат доверието си от Корнелия Нинова. Не са доволни от кандидата за кмет и диктата

Политика

Шуменски социалисти снемат доверието си от Корнелия Нинова. Не са доволни от кандидата за кмет и диктата

Шуменски социалисти снемат доверието си от Корнелия Нинова. Не са доволни от кандидата за кмет и диктата - Tribune.bg
Снимка:

Според тях с това решение се обрича на провал участието на БСП на изборите за местна власт

Социалисти от Шумен снемат доверието от лидера на БСП Корнелия Нинова, се казва в декларация, цитирана в БТА.

Към Нинова „се обръщат социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен, членове на изпълнителното бюро, Общински съвет на БСП, контролна комисия, делегати на общинската конференция, председатели на ОПО и КИ и редови социалисти“.

Повод за декларацията, изпратена и до централата на БСП в София, е решението на Националният съвет (НС) на партията за номиниране на проф. Христо Христов за кандидат-кмет на Шумен за предстоящите местни избори.

Венцислав Венков бе номиниран за кандидат за кмет на Шумен на общинска конференция на БСП в областния град на 9 септември, но кандидатурата му трябваше да бъде утвърдена от Националния съвет на партията.

Ръководният орган на БСП обаче прекрати правомощията на Пенчев и насрочи пълен цикъл от вътрешнопартийни избори за ново ръководство на общинската организация.

В декларацията се отбелязва, че на 10 септември „НС на БСП не само не уважи решенията на Общинската конференция на БСП в град Шумен, за издигане на кандидати за кмет и общински съветници, както и модела на листата, не! На 10 септември НС позволи да бъде манипулиран от тесен кръг членове на БСП, ръководен и подбуждан от депутата Иван Иванов. Нещо повече – решенията да бъдат прекратени правомощията на председателя на ОбС, ИБ, Общински съвет на БСП, делегатите на общинската конференция и председатели па ОПО и КИ не просто обезглави общинската партийна организация на прага на изборите за местна власт. Това решение унизи и възмути членовете на партията до такава степен, че цели партийни организации да поискат да бъдат разформировани“, се посочва в декларацията.

Според шуменските социалисти, изпратили декларацията, с това решение се обрича на провал участието на БСП на изборите за местна власт. „Нашата партия е преживяла неведнъж тежки и критични моменти в своята над стогодишна история, и винаги се е изправяла, отърсвала се е от грешки, предатели и вредители, за да продължи напред. Ето защо, госпожо Нинова, ние снемаме от вас доверието, което сме Ви гласували досега, на Вас и на ИБ, с надеждата, че ще преосмислите действията и решенията си. Проблеми от такъв характер има не само в Шумен. Подобно е положението във Варна, Сливен, Търговище, Стара Загора и още места в страната. Продължаването на тенденцията за налагане на решения, за диктат и авторитаризъм и неспазване на принципа за пряка демокрация неминуемо ще доведе до тежки поражения в БСП и тогава неминуемо ще се стигне и до настояване за вашата оставка“, се казва още в декларацията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети