Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сиди от ВМРО: БСП – спрете се! Не е 9-и септември! Кризата не е момент за евтин ПР

Политика

Сиди от ВМРО: БСП – спрете се! Не е 9-и септември! Кризата не е момент за евтин ПР

Сиди от ВМРО: БСП – спрете се! Не е 9-и септември! Кризата не е момент за евтин ПР - Tribune.bg
Снимка:

„Ето до къде се стига с натрапването на решения „на тъмно“. Мислете за хората, не за налагане на марксистките си тези“, заяви депутатът

БСП – спрете се! Не е 9-и септември! Кризата не е момент за евтин ПР. Ето до къде се стига с натрапването на решения „на тъмно“. Мислете за хората, не за налагане на марксистките си тези. Тази позиция изрази членът на националното ръководство на ВМРО и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ в 44-ото Народно събрание Александър Сиди, по повод надигналото се недоволство от прокараните чрез натиск над ГЕРБ текстове, замразяващи цените на стоки и услуги на нива от предходния месец. Такава е реално мярката и тя ще ощети не само бизнеса, но и хората, защото пазарът има своя логика и правила, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Ето и пълния текст на позицията на Сиди във Фейсбук:

Днес президентът наложи вето на Закона за мерките в извънредното положение. Не е изненада. Не е първото вето. Но пък, поне по неговите думи, част от причините за ветото му са мерките предложени от Корнелия Нинова за борба със спекулата. И това вече е изненада. Изненада, такава каквато беше и прегласуването на тези мерки. Мерки предложени от БСП, които бяха отхвърлени при обсъждането в комисия и в залата. И БСП, по техния си начин - с извиване на ръце, ги пробутаха отново. Заплашвайки, че ще спрат работата на събранието и съответно, бламирайки Закона за мерките в извънредното положение в тъмните часове на деня, тогава, когато всички бяхме изморени от 12-часовия дебат. По традиционен за БСП (БКП) от миналото начин със заплахи, изнудване, по тъмно. Така беше прокарано това абсурдно решение. Абсурдно, защото досъсипва и без това съсипания ни бизнес. С това предложение БСП на практика замразяват цените на всички стоки и услуги от преди месец. На ВСИЧКИ! В това число на горивата, въпреки че цените на петрола рязко падат. На парното и топлата вода, въпреки падането на цената на природния газ. Дори на пролетните плодове и зеленчуци, които въпреки извънредното положение, ще залеят магазините и ще заменят скъпия внос. Недомислено решение. Решение под натиск. Решение по тъмно. По комунистически. Ние от ВМРО предложихме друго решение. Решение, което работи. Предложихме потребителска кошница с основни продукти за храна и дезинфекция, чиято търговска надценка да се определя от министъра на икономиката. Само за основни храни и дезинфекция. То не беше прието! Но под натиск ГЕРБ прие предложението на БСП. Политическият егоизъм на БСП, дори и във времена на криза, отново е водещ. За тях е важно просто да се запише, че са предложили нещо, че са изнудили мнозинството да го приеме, че са победили! Сякаш е девети септември.... Спрете се! Мислете като държавници!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети