Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сиди: Преди месец още предупредихме, че гетата ще са центъра на заразата

Политика

Сиди: Преди месец още предупредихме, че гетата ще са центъра на заразата

Сиди: Преди месец още предупредихме, че гетата ще са центъра на заразата - Tribune.bg
Снимка:

Категорично заставаме зад действията на полицията ,посочи депутатът от ВМРО

Днес циганите се бунтуват,  защото не са свикнали да спазват законите. Те се бунтуват, защото са свикнали за тях държавата да е дойна крава за помощи и детски, но не и висш орган, който да изисква каквото и да било като насрещни действия от тях. Тази позиция изрази депутатът от ВМРО Александър Сиди в своя Фейсбук профил във връзка с назряващите бунтове в ограничените от полицията цигански гета. Те именно се оказаха огнищата на нова зараза в последните дни, както става ясно от изявленията на Националния оперативен щаб.

Като заместник-председател на Комисията по обществен ред и сигурност в 44-ото Народно събрание категорично подкрепям решението на Щаба гетата да бъдат затворени. Заставам зад действията на полицията и не приемам никакви приказки за човешки права и толерантност към един единствен етнос, категоричен е още Сиди.

Ето и пълния текст на позицията:

Не зная дали Щабът се забави със затварянето на София, но категорично се забави със затварянето на гетата. Още преди месец ние от ВМРО предупредихме, че идващите от Испания, Италия, Англия хора са сезонни работници, които масово се завърнаха в именно в гетата. Още тогава поискахме да бъде ограничено придвижването им, защото масовата част от тях не бяха дори поставени под карантина, защото бяха освободени от работа преди България да задължи пристигащите от определени дестинации да се самоизолират. Да напомня също така, че първите случаи на зараза и на починали са именно от този контингент – цигани, прибрали се от чужбина и направили тържество въпреки предупрежденията. Ами случаите на избягали от болница, на сложени по карантина, но обиколили роднини в съседните градове и села?

Изгледах внимателно и репортажите от затвореното село Паничарево – масово прибрали се цигани от проблемни дестинации се оплакваха, че са затворени. Днес дори генерал Мутафчийски призна, че бумът на нови и също така тежки случаи идват именно от няколко гета.

Жалко е, че Националният оперативен щаб реагира толкова навременно и адекватно до сега, но не пожела да повярва, че бумът на заразата ще дойде именно от тези проблемни райони, в които нравите, порядките и здравната култура нямат нищо общо с познатата на болшинството сънародници.

Днес именно тези хора, заради които ние стоим затворени по домовете си, а хиляди софиянци са поставени в условия да се молят по КПП-та, за да стигнат до работните си места, се вдигат на бунт. Били дискриминирани. С какво? Защото им забраниха да правят пиршества и да сеят още зараза? Защото държавата културно ги помоли да спазват условията, които са еднакви за всички? Защото иска да запази здравето и живота им?

Не! Те се бунтуват, защото не са свикнали да спазват законите. Те се бунтуват, защото са свикнали за тях държавата да е дойна крава за помощи и детски, но не и висш орган, който да изисква каквото и да било като насрещни действия от тях. И да – всички сме виновни за това, защото го позволяваме с години, ромски декади, включвания и прочие неуспешни експерименти. И всички правозащитници сега писнаха да ги закрилят, ама не чух и един да защити правата на децата ни, които стоят затворени като животинчета в клетка вече месец и нещо.

 

Като заместник-председател на Комисията по обществен ред и сигурност в 44-то Народно събрание, категорично подкрепям...

Публикувахте от Александър Сиди в Петък, 17 април 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гетата да обаче те гласуват за Б.Б. и ГЕРБ под строй, а Вие сте им коалиционен партньор. Значи не сте си свършили работата.Децата им не ходят на училище, не си плащат ток, вода, но не им се спира. Повечето от тях работят в сивата икономика, но ги смятат за социално слаби. Разбира се има и добри цигани, но те са от т.н. български цигани.
17.04.2020 15:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети