Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сиди: Президентът много си повярва, ролята му не е да сочи грешките на правителството

Политика

Сиди: Президентът много си повярва, ролята му не е да сочи грешките на правителството

Сиди: Президентът много си повярва, ролята му не е да сочи грешките на правителството - Tribune.bg
Снимка:

БСП са креслива опозиция, която не предлага нищо градивно, смята депутатът от ВМРО

„Фигурата на президента в Конституцията е обединител на нацията. Неговата роля не е да посочва какви са грешките в правителството”. Това мнение изказа депутатът от ВМРО от „Обединени патриоти” от квотата на ВМРО Александър Сиди пред Канал 3

Очевидно през последните две години институциите водят война помежду си и ако в началото някой имаше съмнения тази война откъде тръгва, то направете анализ на всяка една реч на президента – след това започва война между институциите, която със сигурност няма да доведе до нищо добро, смята депутатът.

„Г-н Радев е избран за президент на Република България и нека не забравя, че тази държава, на която той е президент, продължава да бъде парламентарна република. Така че не е излишно повече уважение към тази институция”, коментира Сиди. 

„Следя внимателно изявите на президента, интересен ми е, защото за него гласуваха много голяма част от българските граждани. На него се гледаше като на някаква алтернатива на статуквото и за съжаление той твърде много си повярва в тази роля. Защото за негово съжаление на него – както днес бе казано, явно костюмът му на президент е тесен и иска да направи нещо друго. Ако иска да направи политически проект, както заяви вчера, че ще подкрепи друг политически проект – по принцип той няма право да казва това”, каза още народният представител от Патриотите.

Той изтъкна и факта, че президентът връща закони с вето, а след това се оплаква, че парламентът не е приел забележките му.

„В крайна сметка парламентът е този, който решава. И ще му пожелая по-често речи в парламента, защото там се решават въпросите”.

Александър Сиди отправи критики към БСП, като обяви и че в неговата партия не се притесняват относно разкритията на Елена Йончева.

„Не се притеснявам. Сагата с г-жа Йончева я гледам от първия ден на това Народно събрание. Първоначално се беше фиксирала върху един народен представител от ГЕРБ. Сега явно се е фиксирала върху нещо друго. Но не искам да влизам в този разговор. Защото той е абсурден и дребнав. Защото кресливият тон в българската политика е това, което дразни. И този креслив тон, който от БСП въведоха още от първия ден – без ясни политики, без да се каже ясно тук и тук, направете това и ще е по-добре. Както би трябвало да направи една опозиция. Защото, когато опозицията е грамотна и ясно организирана, тя може да промени неща. При нас за съжаление в 44-то Народно събрание това, което се случва е една креслива опозиция, която само вдига скандали”, категоричен бе депутатът от ВМРО.

Той уточни, че много скоро ще стане ясно дали патриотите ще останат обединени, тъй като това трябва да се реши в близките месеци преди евроизборите.

„Това, което мога да кажа е, че вътре в парламентарната група, отношенията ни остават същите. Какво обаче ще решат тримата лидери, на мен също ми е интересно“, заяви Сиди..

„Ние от ВМРО смятаме и вярваме, че това, което се случи преди две години в патриотичното пространство е най-доброто възможно. Затова ще продължаваме да работим то да се запази. Продължаваме да се надяваме, че с разум ще намерим пътя да вървим обединени напред”, посочи депутатът. 

Премиерът Бойко Борисов изрази позиция, че страната ни вече необратимо върви към влизане в Еврозоната и приемане на еврото. Подкрепя ли ВМРО обаче ГЕРБ в тази насока.

„Позицията на ВМРО е, че можем да влезем в Еврозоната, когато има ясни критерии какво ще се случи. Към днешна дата нямаме конкретна позиция, защото не всичко е ясно – има позитиви, има и негативи. Така или иначе естественият път, по който се върви е влизане в Шенген и в Еврозоната”, каза депутатът и уточни, че евроскептицизмът на ВМРО е „дотолкова, доколкото, че нашата визия е за съвсем друго развитие на Европа”.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети