Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Сиела“: Ако ЦИК не преговарят за цената, може за обема, но трябва да решат до 3-4 дни

Политика

„Сиела“: Ако ЦИК не преговарят за цената, може за обема, но трябва да решат до 3-4 дни

Сиела: Ако ЦИК не преговарят за цената, може за обема, но трябва да решат до 3-4 дни - Tribune.bg
Снимка:

„Избори в чужбина, местни избори в два тура и парламентарни избори плюс 1500 машини очевидно не може да се вмести в 6 милиона и половина“, категорични са от фирмата

От фирмата доставчик на машините за гласуване „Сиела-Норма“ отговориха, че са готови на преговори с ЦИК по обхвата на поръчката, щом от Комисията категорично не искат да преговарят за цената, съобщава БНТ.

Според фирмата не е възможно да доставят в срок 1500 машини без да ползват скъп транспорт като самолети, както и да извършат цялостното обслужване по време на изборите. Смятат, че за да успеят да доставят машините, времето за преговори с ЦИК е не повече от 3-4 дни.

„Тази комбинация от пълното задание и тази цена за нас е невъзможна и това обявихме на ЦИК вчера, че ние можем да изпълним все още въпреки супер кратките срокове целия обем на поръчката. Можем да изпълним и част от тази поръчка, така че ако ЦИК постави на първо място бюджета и на второ място обема на работа ние можем да изпълним например доставката само на машините или пък цялото логистично обслужване на изборите в България. За съжаление, комбинацията от избори в чужбина, местни избори в два тура и парламентарни избори плюс 1500 машини очевидно не може да се вмести в 6 милиона и половина, дори ако човек вземе цените от предишната поръчка, която в никакъв случай не е била раздута“, заяви Веселин Тодоров от „Сиела-Норма АД“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати