Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Сиела Норма“ обяви, че готви 400 машини за части

Политика

„Сиела Норма“ обяви, че готви 400 машини за части

Сиела Норма обяви, че готви 400 машини за части - Tribune.bg

Изпълнителният директор на „Сиела Норма“ обяви, че готвят 400 допълнителни машини за части, отделно от тези с които трябва да се гласува на изборите на 14 ноември. По думите на Веселин Тодоров въпросните машини нямало да се ползват за предстоящия вот.

По думите му предназначението на тези 400 допълнителни машини е да послужат за сервизна дейност или резервни части след изборите, ако някоя от машините се счупи в изборния ден.

„Нормалното е не когато дойдат избори да разберем, че има счупени машини, а преди това да ги оправим, за да бъде за следващите избори всичко перфектно", допълва Тодоров.

 Оказва се обаче, че ако в деня на изборите някоя от машините се развали, то тя ще бъде заменена с една от тези 400 нови машини, но с изричното нареждане на ЦИК.  

По отношение на съхранението на допълнителните машини и вкарването им в склада при останалите, Тодоров обяви, че това е станало по разпореждане на ЦИК, но от „Сиела Норма“ били отказали. В същото време обаче ЦИК казва точно обратното и дори не знаеше, че има допълнителни машини за предстоящия вот.  

Припомняме, че в събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа писмо в което ЦИК пита ДАНС от къде да се появили 228 машини за гласуване без тяхно знание. Въпросните устройства бяха вкарани в склада при останалите, които са ретифицирани. Вчера пък на Летище София бяха открити нови 150 машини, като до този момент все още не е ясно кой носи отговорност и какво се случва с машините фантоми.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети машини, ЦИК
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати