Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сигнал: Дългогодишни служители в МС принуждавани да минават на граждански договор

Политика

Сигнал: Дългогодишни служители в МС принуждавани да минават на граждански договор

Сигнал: Дългогодишни служители в МС принуждавани да минават на граждански договор - Tribune.bg
Снимка:

Служители в администрацията на Министерски съвет са били принуждавани да преминават на граждански договор. Някои от хората работят там от десетилетия. За това разказаха пред Tribune.bg източници от ведомството, пожелали да запазят анонимност.

Не са пощадени и служители, на които остава съвсем малко до пенсия, за които това ще е тежък удар от финансова гледна точка за години напред. Целта била да се освободят постоянни бройки за политическите назначения на Асен Василев и Кирил Петков.

Като всяка друга държавна структура, администрацията на Министерски съвет разполага с фиксирана бройка щатове, като освобождаването и смяната на назначените е сложна процедура, ако няма сериозно провинение. Затова и някои от по-старите служители са работили в МС дълги години, като са посрещнали и изпратили редица премиери и министри от различни партии.  

Въпреки обещанията за съкращаване на администрацията, засега Кабинетът „Петков“ действа разточително с назначенията. Премиерът Кирил Петков ще разполага със цели 17 съветника, а вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова – 12. Останалите вицепремиери имат по 1-2.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати