Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сигнали до Tribune.bg: Масово в избирателните секции принуждават да се гласува с машини

Политика

Сигнали до Tribune.bg: Масово в избирателните секции принуждават да се гласува с машини

Сигнали до Tribune.bg: Масово в избирателните секции принуждават да се гласува с машини - Tribune.bg
Снимка:

Членове на секционни избирателни комисия правят всичко възможно да възпрепятстват гласуването с хартиени бюлетини. За това сигнализират независими един от друг читатели на Tribune.bg.

„Насочват всеки избирател директно на машината. Включително възрастен мъж с бастун и трудно подвижен. Включително и мен“, писа ни наша читателка.

„Зад паравана за хартията залепили плакат – инструкция за машина!! А плакатът за хартия не е качен никъде. Като вдигнах скандала го извадиха от кашона. Побеснях“, пише ни мъж от София.

„За 31 секция, в 23 мир. Правят спънки по всякакъв начин. Питат по няколко пъти на машина, нали. Забавят даването на бюлетината и сякаш се присмиват. Дъщеря ми ми разказа, че и при нея е така“, сигнализира и друга жена.

Не липсват подобни сигнали и в социалните мрежи.  

„За Изборите днес: имате право на избор как да гласувате - с машина или бюлетина. Това е ваш личен избор, защитен от закона, а не се решава от секционната комисия! Ако машината се повреди, то тогава се минава само на гласуване с бюлетини. Хубав ден на всички!“, подчерта дебело Валентина Будинкова.

Друга избирателка разказва за перипетиите си в секцията и как липсата на печат за малко да я остави без право на глас:

 

Масово призиви да се гласува с машина отправят лидерите и симпатизантите на коалиция ПП/ДБ.

Дали има спуснати инструкции към СИК-овете или става дума за обикновен мързел, едва ли ще може да се докаже. Членове на комисии откровено зоват в социалните мрежи да се гласува с машината, за да работят по-малко.

Жертва на лошата организация на хартиения вот стана и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Заради безумно поставения параван тя буквално беше лишена от правото си на таен вот и ясно се видя по телевизията не просто как гласува, а и каква преференция посочва.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети