Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеон Дянков: Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ

Политика

Симеон Дянков: Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ

Снимка:

Нови избори не трябва да са причина да се смята, че икономиката ще пропадне, смята финансистът

„Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ", коментира пред БНР бившият министър на финансите в кабинета „Борисов 1" Симеон Дянков. Според него ГЕРБ ще продължи да е основен фактор в политиката на България.

„Тя е голяма партия и има големи възможности“, твърди финансистът. Той отбелязва, че иска да види политиките на ГЕРБ за излизане от ковид кризата и идващата след нея икономическа криза.

Бившият финансов министър коментира, че тези избори са се отличили с почти пълната липса на нови политики и подчерта, че хората са искали промяна и не е изненада, че влизат нови партии и нови лица в парламента. Въпросът за него е накъде ще тръгне страната и колко бързо тези нови партии и хора могат да предложат нови политики.

„Сега е моментът партиите, които влязоха в парламента, до покажат политическа и финансова политика. ... Трябва да излязат няколко основни идеи, около които да се създаде коалиция в близкото бъдеще. Новите партии в Народното събрание сега трябва да кажат кои са трите или петте приоритета, които искат да заложат и да вървят напред. В една следваща предизборна кампания това е наложително, не може да се мине само с мълчание", категоричен е финансистът.

По думите му ваксинирането и Планът за възстановяване от пандемията са двете основни неща, които новото правителство трябва веднага да започне.

Симеон Данков прогнозира, че вотът на българите в чужбина ще се увеличава, защото на тези избори се е видяло, че той има значение.

„Неоснователни са заплахите, че с още едни избори ще се срути финансовото състояние на държавата. Това няма да се случи, защото България има стабилни финанси. Икономиката крета, но тя креташе и преди изборите, така че едни следващи избори не са причина да се смята, че икономиката ще пропадне", посочи Дянков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още