Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеон Найденов, „Воля”: Корупцията не може да се бори с кадифени ръкавици

Политика

Симеон Найденов, „Воля”: Корупцията не може да се бори с кадифени ръкавици

Симеон Найденов, Воля: Корупцията не може да се бори с кадифени ръкавици - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за председател на КПКОНПИ обеща да ръководи безпристрастно и безкомпромисно борбата срещу корупцията

Ако бъда избран за председател на КПКОНПИ, ще ръководя безпристрастно, обективно, правилно и безкомпромисно борбата срещу корупцията, заяви кандидатът за председател на КПКОНПИ Симеон Найденов по време на своето изслушване в Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

„За мен е от важно значение осигуряването на държавна политика в областта на превенцията на корупцията. Това е важно и изискуемо условие за правилната работа на тази комисия. Това предполага и по-голяма отчетност в дейността на комисията пред обществото“, изтъкна Найденов.

В отговор на зададените въпроси за промени в закона за КПКОНПИ, депутатът от „Воля” посочи, че той действа ефективно. „Промяната за по-добро в борбата с корупцията виждам в аспект по-строги мерки срещу корупцията. Само здрава ръка и строги закони. Корупцията не може да се бори с кадифени ръкавици”, подчерта Найденов. Той се ангажира да заема политика на неутралитет, ако оглави КПКОНПИ. „Не съм членувал в партия до 2017г., бих се отърсил от връзките си с партии, за да бъда обективен в решенията си. Човек, ако и малко е зависим от някоя политическа партия, въвежда съмнение, че изпълнява задълженията си”, ангажира се  депутатът от „Воля”.

Относно промяната на наказанието за подкуп, по думите му той не вижда какво по-тежко наказание да се наложи. „Тези сериозни присъди, които присъстват в закона, предвиждат и 20г. затвор, така че настоящият закон е добър. Това е един респектиращ закон”, увери кандидатът за шеф на КПКОНПИ от партия „Воля”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети изслушване, НС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети