Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеонов: Има укрити такси от държавата с престъпното съдействие на Комисията по хазарта

Политика

Симеонов: Има укрити такси от държавата с престъпното съдействие на Комисията по хазарта

Симеонов: Има укрити такси от държавата с престъпното съдействие на Комисията по хазарта - Tribune.bg
Снимка:

Не се контролира и продажбата на лица до 18 г. и деца си купуват талончета, коментира депутатът

„Винаги, като се появи някаква тема в обществено-политическия живот и започват някакви конспиративни теории. През 2018 г. внесох аналогичен проект за помени в Закона за хазарта. Този вариант, който сега внасям, е доста по-обхватен и полезен за държавата. Става дума за едни стотици милиони, които отиват в частни ръце. В това няма лошо, но има укрити такси от държавата и то с престъпното съдействие на Комисията по хазарта”. Това заяви Валери Симеонов пред Нова ТВ.

Припомняме, че вчера Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене законопроекта на Симеонов и група народни представители за промени в Закона за хазарта. Те влязоха като извънредна точка в Бюджетната комисия. Предложението беше одобрено от 11 депутати от редиците на ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Шестима се въздържаха, сред които депутати на БСП и ДПС. Никой не гласува „против” това лотарийните игри вече да са само държавни, реално нямаше и дебат по темата.

„Работата на един политик с моите възможности е да прецени кога един законопроект може да мина. За мен беше добре дошла информацията по отношение на злоупотребите за невнесените над 260 млн. Чаках удобния момент да внеса тези промени”, каза още Валери Симеонов.

Според него е изключено да се появи трети играч. „Аз ще съм човекът, който няма да го позволи", подчерта Симеонов

По думите му Комисията по хазарта е била купена. „Тя си е затваряла очите за поредица от престъпления. Със сега действащия закон например, е забранено да има хазартни зали и всякакви други игри на хазарта в радиус не по-малък от 300 метра от училища и детски градини. До 32-ра гимназия, през 10 метра до него има и казино, и бинго. Това е направено нарочно, защото там има деца и младежи”, смята Симеонов.

„Не се контролира и продажбата на лица до 18 г. Те са прехвърлили дейността на дистрибутори, които не следят за възрастта. И деца си купуват талончета”, посочи още той.

„Никое управление не е съвършено. За мен обаче беше показателната твърдата позиция и ясната подкрепата на ГЕРБ и на министър-председателя за моя законопроект. Това означава, че чадър няма. Може би просто аз съм този, които е отворил похлупака на гърнето”, категоричен бе Валери Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати