Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеонов: Изненадан съм от решението на ВМРО, за момента не са водени разговори с други формации

Политика

Симеонов: Изненадан съм от решението на ВМРО, за момента не са водени разговори с други формации

Снимка:

Той обаче допълни, че е имало разговор с дясно-консервативната формация на Петър Москов

„Изненадан съм от решението на ВМРО да се явим поотделно на изборите, но не мога да им държа сметка, защото те са самостоятелна партия“. Това заяви по БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той подчерта, че това решение не е политическа игра за пред обществото и в него не трябва да се търси подтекст.

„ВМРО отказаха да се явим заедно в коалиция, въпреки че до преди дни твърдяха обратното, просто загубихме време. НФСБ е партия със своите структури в страната, представял се е добре на изборите“, каза Симеонов.  Той отрече да е имало напрежение между ВМРО и НФСБ през последните месеци, точно обратното ПГ на „Обединени патриоти“ е работила сплотено, имала е общи инициативи. Като грешка Симеонов отчете включването на „Атака“ в коалицията, защото тя „имаше други цели и не се вписваше, започнаха обиди и атаки срещу нас. Това не беше конструктивно“, поясни той.  

За момента Симеонов не може да говори за коалиции с други политически сили, защото раздялата с ВМРО се е случила скоро. 

„Ние сме отворени към разговор с всички формации, освен с ДПС. Основно можем да водим преговори с формации от патриотичния сектор, например с БСП ние няма за какво да разговаряме, по-скоро сме дясно-консервативна формация“, обясни Симеонов.

Той обаче допълни, че е имало разговор с дясно-консервативната формация на Петър Москов.

Валери Симеонов призна, че може би действително е бил катализатор на решението правителството да не подава оставка заради протестите през лятото. „Не виждам смисъл да се отива на предсрочни избори 6 месеца преди редовните. Просто не беше патриотично да хвърляме държавата в едни безсмислени избори“.

Като един от най-големите си активи Симеонов посочи изграждането на оградата по границата с Турция, която е спряла навлизането на незаконни мигранти в страната ни, както и акция „Шум“, „която в крайна сметка приключи с действащ закон и моите акции, които бяха обект на подигравка, дадоха резултат още 2017-2018 г“, обясни още лидерът на НФСБ.   

 


Коментари (3)

ВМРО постъпиха егоистично. Трябваше заедно и с КОД /Москов/ да организирате общ консервативен блок. Затова ВМРО ще си сърбат надробеното. Вие с КОД обаче не трябва да се явявате самостоятелно.
06.02.2021 12:11 / Отговор
Мнение Само обединение с КОД е полезно за демокрацията в България. А може и да се представите по-добре от ВМРО, които съвсем не са за предпочитане. Изсилиха се на базата на двете места в ЕС, но това беше заради привличане на гласове лично от Слабаков.
06.02.2021 12:51 / Отговор
Консерватор НФСБ+Код чрез една хубава предизборна компания преспокойно могат да прескочат 4те процента.
07.02.2021 19:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още