Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеонов: Милионите са теглени от Божков около местните избори и протестите срещу Гешев

Политика

Симеонов: Милионите са теглени от Божков около местните избори и протестите срещу Гешев

Симеонов: Милионите са теглени от Божков около местните избори и протестите срещу Гешев - Tribune.bg
Снимка:

Най-мощният транш е преди балотажа на Мая Манолова, каза лидерът на НФСБ

Божков имаше глупостта да покаже на кои дати е теглил пари и всеки път прави впечатление, че са теглени около интересни дати. Това заяви в интервю за ПИК лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

На 7 октомври е теглил 979 500 хил. лв., на 8 октомври миналата година – 550 хил. лв. На 29 октомври – 1 890 500 лв. А на 23-и октомври - 430 хил. лв. Тук е пипано и тази справка няма общо с истината – няма нито подписи, нито печати. Всяка банка ще ги подреди по дати, дори в онлайн банкирането, казва Симеонов.

„Но да видим дали пък случайно, ако приемем твърденията на Божков, че тези пари са давани за рушвети, за какво може да са теглени, след като най-много пари са изтеглени октомври и ноември 2019 г.? Близо 8 млн. лв. за по-малко от два месеца.“, пита Симеонов и прави препратка към местните избори. „И тези пари са теглени в началото на октомври и на 23-и и на 29-и октомври с най-големите суми. Затова сега ще припомня. В началото на октомври Божков ТВ – Би Ти Ви, вършеше безценна работа за реклама на Мая Манолова, даваха прогнози от социологически агенции, че на първи тур ще бие с над 8%. Но тези агенции правят изследвания срещу пари“, допълва Симеонов.

„Но най-голямото плащане, както се вижда, е в края на октомври – на 29-и, след първи тур и преди балотажа на 3-и ноември. За мен това са пари, теглени и раздадени за купуване на избори. А тези в началото на октомври са били за медийна кампания и вероятно подготовка“, твърди той.

„Имаше още едно събитие през октомври и ноември, което глътна доста пари. Това бяха протестите срещу Иван Гешев. Сега кажете тези протести как стават?“, попита Симеонов.

„Ако допуснем, че фактите за изтеглените суми са истина, аз бих насочил проверката към това защо така странно съвпадат тези тегления точно с местните избори и поредицата от протести. За мен отговорът е ясен“, посочва още той в интервюто.

И допълва:“ Да не забравяме и факта, че цялата му бизнес кариера е свързана с топли връзки с БСП. По времето на правителството на Орешарски пък му беше спестено плащането на каквито и да е такси и данъци и през 2014 г. цяла година не внася и една стотинка. Това е благодарение на законопроект, внесен от Румен Гечев и Георги Кадиев, и е гласуван от мнозинството на БСП в залата.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Иво Фракциите на бкп и техните божков, ц.василев и др.никога не са виновни!Те винаги са невинни, и винаги са вършели само хубави неща!Те нямат нито един работен ден някъде, и за това са толкова много бедни, че даже внуците им могат да се пенсионират от момента на раждането им..........защото ще си останат много бедни!А народа си е богат..............и не му трябват никакви финанси за хляб дори, само да търкат картончета и да си внасят милионите в ктб на ц.василев!
03.06.2020 12:29 / Отговор
Хитрата сврака... С двата крака!
03.06.2020 19:20 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати