Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симов: Ако се стигне до гласуване на кабинета на ИТН, БСП ще се въздържи

Политика

Симов: Ако се стигне до гласуване на кабинета на ИТН, БСП ще се въздържи

Симов: Ако се стигне до гласуване на кабинета на ИТН, БСП ще се въздържи - Tribune.bg
Снимка:

БСП ще гласуват „въздържал се“, ако се стигне до гласуване в пленарната зала утре. Това обяви депутатът Александър Симов, пред БНТ, след като лидерът на "Има такъв народ" обяви, че няма да предлагат за гласуване проектокабинета. Очаква се номинираният за премиер да се оттегли по лични причини.

По-рано днес Националният съвет на БСП и общото събрание на парламентарната група на коалиция „БСП за България“ взеха решение, ако кандидатурата за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев не бъде оттеглена, да не подкрепят правителство, предложено от "Има такъв народ". С подобна позиция излезе и Политическият съвет на коалиционните партньори на левицата:

„Българска социалистическа партия е последователна. Имаме решение на нашия национален орган, именно Националния съвет, и според това решение ще бъде и нашето поведение в пленарна зала“.

Според социалистите трябва да се проведат нови консултации при президента, така че да се проучи възможността за формиране на мнозинство сред „партиите на промяната“, което да подкрепи кабинет при третия мандат.

Левицата предложи служебният кабинет да остане като експертно правителство в следващите няколко месеца.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети