Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симов припомни на Манолова, че тя беше срещу ограничението за секции извън ЕС

Политика

Симов припомни на Манолова, че тя беше срещу ограничението за секции извън ЕС

Снимка:

Днес лидерката на „Изправи се.бг“ роптае срещу намеса на Турция в изборите

Мая Манолова излезе с твърдения за нарушения на изборите в Турция. Според нея на вота „2 в 1“ в южната ни съседка в някои секции са гласували повече хора, отколкото технологично е възможно. Нарушавано е било изискването в Изборния кодекс декларациите от избирателите да се подписват пред секционните избирателни комисии. Манолова призова на балотажа да се следи за това правило.

Пак тотален фейк: Изфабрикуваха статия, че в Турция ще се гласува за Герджиков

„Слушах досега как Мая Манолова загрижено тръби, че турската държава се намесва в нашите избори и че целият поток от гласове в Турция е дирижиран от Ердоган. Приятно е това завръщане в реалността. Проблемът в думите на Манолова обаче е, че по време на 45-от Народно събрание тя беше основен защитник на отпадането на ограниченията за секции вън от ЕС. Спомням си десетки пламенни стонове и речи как така връщаме правото на всеки български гражданин да гласува и каква политическа благодат следва от това. И с гласовете на ДПС, ИТН, ДБ и на самата Манолова това ограничение падна. И сега ми е леко странно да слушам как Турция се намесвала“, отвърна Сашо Симов с пост във Фейсбук.

„С едно нелепо гласуване само преди няколко месеца ние самите позволихме това. А, така мразената днес БСП се въздържа. Пфуу, викаха редовните оплаквачки, колко архаична и немодерна партия, уууу! Сигурно гласуването ни е било страшно задръстено, но беше национално отговорно“, коментира Симов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема