Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симов: Шестимата, напуснали БСП, не са признак за разпад

Политика

Симов: Шестимата, напуснали БСП, не са признак за разпад

Снимка:

Напускането на колегите му не е продукт на политически разногласия, а на наранено его

„Шестимата, напуснали БСП, не са признак за разпад“, коментира пред Нова тв червеното острие - депутатът Александър Симов. По думите му това е краят на един процес, който тече отдавна в партията.

„Щеше да е разпад, ако след напускането им заедно с тях се изместват десетки организации и има вълна от членове, които искат да последват техните идеи”, посочи секретарят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов. Той отказа да даде оценка на колегите си Валери Жаблянов и Красимир Янков.

„Дадоха им я членовете на БСП. За Жаблянов гласуваха 760 гласа, Янков взе 1 117 гласа в национален мащаб. Смятам, че хората, гласували за тях не одобряват тяхното поведение в момента”, изтъкна Симов. Той изрази недоумението си защо соцдепутатите не са напуснали БСП преди Конгреса или два месеца по-рано.

„Не си представям Националния съвет на БСП като Камара на лордовете, в която някой има абонамент за място до живот. Той е динамична структура, която се променя спрямо изискванията на времето. Сега са преценили, че Станишев няма място там. Това не означава, че някой е изключил Станишев или му е забранил да води политически живот”, допълни Симов.

Според него Корнелия Нинова и нейният екип отчаяно се опитват да върнат партията към нейните леви корени, докато част от социалистите започнали с критика, че БСП одеснявала.

„В кое точно? Когато не искаме болниците да са търговски дружества ли? Имаме редица леви идеи, които предлагаме”, подчерта Александър Симов.  

 


Коментари (10)

Слава на БКП? Не са,разбира се!Признак за изчезване от политическата сцена,са!Амин!
01.10.2020 09:19 / Отговор
Аааа, не. Това си е баш признак на полу-разпад... Което адски кефи всички незамесени хора в тая тарикатщина. Ха-ха-ха-ха. Много са, гладни са и се полу-разпадат - усеща се по смрадта, около Позитано и преките му улички.
02.10.2020 02:45
кесо Симето е прав, че напускането на 6-мата не е признак на разпадане на тяхната червена шайка. Това е признак на разлагане, Симе. Ако ти харесва!
01.10.2020 09:23 / Отговор
ссс Сашко,възход е според тебе и др.Нинова?
Знам че,БКП и загубите се опитвате да представите като победи,но това е прекалено.
01.10.2020 12:33 / Отговор
софиянец Какъв Сашко,какво Симе-това е един долен слагач и близач ,сложил големите наколенки от кече и скоро ще има и белег на голата кратуна от кланяне по дъртата кобила кака си Кури.Той има право да и се слага ,защото иначе можеше въобще да го няма.Колко пъти пастърмата ученичка Костова го спасява от изритване и сега ще има да я ближе докато кобилата достигне до оргазъм -политически.На Симов му викат -: "Бачо Иване, а той бяга за члена да те хване" т.е. не било разпад ,а имало разногласия.Абре Александре да Ви е честита старата нова лидерка Импексова ,отдавна съм го пожелал да се преизбере ,за да може да Ви разкове отвсякъде и белия мавър да побелее от удоволствие,че подводницата му си е свършила указанията перфектно.Халал да Ви е!
01.10.2020 14:00 / Отговор
Иво Разбира се, че това не е абсолютно никакъв разпад на бсп!Това си е самоунищожение на бкп/бсп/кгб!
01.10.2020 19:42 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още