Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симов за „левите цели с десни инструменти“: Тази мотика сме я настъпвали и още носим синините

Политика

Симов за „левите цели с десни инструменти“: Тази мотика сме я настъпвали и още носим синините

Симов за левите цели с десни инструменти: Тази мотика сме я настъпвали и още носим синините - Tribune.bg
Снимка:

„Невъзможността да се проведе качествен разговор взривява вече втори пореден парламент. Ако и в третия партиите не излязат от тийнейджърския си период и не се научат да говорят, то и той ще бъде обречен предварително“, заяви пред БНР Александър Симов от БСП.

Той определи себе си като „политически наивник“, който е вярвал, че може да се постигне съгласие за макар и временно управление в 46-ото Народно събрание.

Относно идеята „с десни инструменти да се постигат леви цели и резултати“, анонсирана от Кирил Петков, Александър Симов коментира, че в тази ситуация е добре да си част от партия, която има дълга история и се е сблъсквала с подобен феномен преди.

„Ние тази мотика сме я настъпвали и още носим синините от нея. През 2007-2008 година със същата фраза в БСП беше продадена идеята за плоския данък“, припомни той.

„Точно тогава имаше хора, които ни казваха, че ето, ние въвеждаме дясна мярка, която ще постигне леви цели. И така с десни инструменти ние изведнъж постигаме някакво ляво чудо. Всичко това се оказа абсолютен абсурд, една красива измама, която така и не сработи. Плоският данък съвсем не се оказа магическото средство, което всички мислеха, че ще реши проблемите с бедността у нас. В България, а и в света с десни мерки постигаш десни цели. Това е тъжната истина“, анализира той.

Според него обаче профилът на Кирил Петков и Асен Василев не е ляв.

„Ако някой трябва да се чувства „заплашен“, това е градският десен избирател, който е показал през последните години, че обича да гласува за новото и лъскавото“, категоричен е Симов.

В анализ на данните от последните социологически проучвания Александър Симов отбеляза, че доверието в БСП се запазва. Първия резултат на ГЕРБ той отдава на непостигането на промяна.

„Ако ГЕРБ имаха такъв митичен, популярен, всеобщ любимец като кандидат за президент, отдавна щяха да са го изкарали и да го въртят по всички телевизии. Според мен е точно обратното – ГЕРБ имат проблем с кандидата си за президент и заради това не го обявяват“, заяви още Александър Симов.

Той потвърди, че БСП да стои зад тандема Радев – Йотова.

„Не допускам БСП да има друг кандидат за президент. Ще е проблем за БСП, ако президентството стои зад друга партия“, уточни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати