Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СИНПИ ще си сътрудничи със запасното войнство

Политика

СИНПИ ще си сътрудничи със запасното войнство

СИНПИ ще си сътрудничи със запасното войнство - Tribune.bg
Снимка:

Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи договор за сътрудничество и взаимодействие със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Документът бе подписан от председателите на СИНПИ – Калоян Паргов и на СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков.

„Това споразумение е поредното, което е свързано със сектор Сигурност. Наред с първите два договора за сътрудничество, които подписахме с организации - представители на специалните служби, този със запасното войнство касае един голям и важен сектор, а именно отбраната и военното дело“, изтъкна Паргов.

Той обясни, че партньорството между двете организации има за цел, посредством и експертизата на СИНПИ, да съдейства за решаването на редица проблеми в този сектор. „Основното, на което се спряхме, са подборът, социалното и материално обезпечаване на военнослужещите през цялото им кариерно развитие, включително и след тяхното пенсиониране“, изтъкна председателят на СИНПИ и допълни, че това е нещо, което се случва във всички армии на държави - членки на НАТО.

„А България, която вече повече от 15 години е член на Алианса, все още търси пътя и посоката, чрез които да върне имиджа и достойнството на българския военнослужещ. Както от гледна точка на това, че професията е тежка, така и по отношение на материалното обезпечаване и статуса на българския войн в обществото“, счита Калоян Паргов.

В изпълнение на договора между СИНПИ и СОСЗР ще бъде създадена работна група с участието на представители на двете организации. Тя ще координира съвместните действия и мероприятия, сред които и възстановяване, поддържане и изграждане на български военни и военноисторически и мемориали.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати