Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в БСП: Нинова чисти хора от орготдела, който е под шапката на Добрев

Политика

Скандал в БСП: Нинова чисти хора от орготдела, който е под шапката на Добрев

Скандал в БСП: Нинова чисти хора от орготдела, който е под шапката на Добрев - Tribune.bg
Снимка:

Нов скандал се завихри на „Позитано“ 20 днес, след като бяха уволнени петима души, съобщава „24 часа“.

Новината бешe съобщена първо от пресцентъра на партията: „Във връзка с намаляване на субсидията на партиите на един лев и лишаването от субсидии за времето на извънредното положение, за съжаление се налага ново намаляване на състава на администрацията в централата на "Позитано" 20, от 65 на 60 души. При възстановяване на финансирането ще бъде потърсен начин хората да бъдат възстановени на работа.“

Под оправданието за криза и липса на средства заради извънредното положение се прави чистка, алармираха обаче другари. Причината е, че четирима от уволнените от Корнелия Нинова са членове на организационния отдел на „Позитано“ 20, за работата на който отговаря Кирил Добрев като зам.-председател по партийните въпроси. „Тези действия не са съгласувани с мен, партийната дейност и вътрешнопартийната комуникация не престават по време на криза. В ситуация сме, в която организациите ни имат още по-голяма нужда от нашето съдействие“, заяви Добрев пред „24 часа“.

Начело на орготдела в момента е Атанас Зафиров, след като дългогодишната му шефка Калинка Николова бе пенсионирана от Нинова в края на януари, защото бе приближена на Кирил Добрев. Така това днес е втора чистка в отдела, при това на дългогодишни служители на соццентралата, които са сменили не един председател като началник. Зафиров също е потърсен от медията за коментар, но не е вдигнал телефона си.

Уволнени са Таня Миткова, която е член на Общопартийната контролна комисия и отговорник за Шумен и Добрич, членовете на Националния съвет Ангел Вълков, отговорник за Варна и Велико Търново, и Галин Дурев, отговорник за Пловдив и Пловдив – област. Прави впечатление също, че и тримата отговарят за региони, свързани до голяма степен с партийната опозиция на Нинова.

Уволнен е и зам.-председателят на Младежкото обединение на БСП Атанас Атанасов, който отговаря за Плевен, Русе и Силистра.

Това е второ орязване на щата на „Позитано“, макар този път с много по-малко. През август миналата година Нинова уволни между 40 и 50 души с цел оптимизиране на работата на централата и на разходите заради намалената субсидия. Тогава обаче решението бе взето от Националния съвет на партията, както е по устав.


Коментари (1)

Бай Гроздан Попитан от любопитни репортерки дали за въпросната дрОгарка лъска ловната пушка и пълни патрони за диви биволици, Киро Контабандиро изръмжал утвърдително, без да говори и без да изпуска от уста стиснатия между зъбите му ловджийски нож с големината на мачете.
05.05.2020 18:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати