Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в деня за размисъл: ПП агитира за изборен туризъм

Политика

Скандал в деня за размисъл: ПП агитира за изборен туризъм

Скандал в деня за размисъл: ПП агитира за изборен туризъм - Tribune.bg
Снимка:

Как ще реагират от „Демократична България“, които с години се борят срещу това порочно явление по време на вота

В деня за размисъл „Продължаваме промяната“ пусна платено съобщение във Фейсбук с оферта за изборен туризъм. Изборният туризъм е един от основните електорални пороци в България, с които коалиционните партньори на ПП от „Демократична България“ са се борили активно в годините назад. Особено по отношение на автобусите, идващи от Турция, с гласоподаватели на ДПС. Сега ПП се опитват да изпратят хората, които живеят в София, но нямат адресна регистрация в столицата, да ходят да гласуват в Сърбия?!

„Не си пуснал заявление да гласуваш в София и не ти се пътуват стотици километри до вкъщи? Има как да гласуваш без заявление! В секциите извън България се гласува само с лична карта. Най-близката секция е в Димитровград, Сърбия и така гласуването може да се превърне в прекрасна неделна разходка“, пише в платената реклама на ПП. Засега все още няма реакция от страна на „Демократична България“.

На последните парламентарни избори през миналата година именно в пограничния сръбски град Цариброд (бивш Димитровград), в който живее основно българско население, бе отчетен смущаващ ръст на гласовете за ПП в пъти, и то в следобедните часове. Според неофициална информация става дума не за гласуване на местните хора, а на български граждани, карани с автобуси от София. Общият брой на пепейците, закарани в Цариброд, е бил около 200 души. Според източници от МВР, тези хора са гласували поне два пъти – веднъж в столицата ни и втори път вече в Цариброд. Същата е била ситуацията и в другия пограничен сръбски град с българско население – Босилеград, както и на няколко населени места в Гърция до границата ни.

ФейсбукФейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети