Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Спор в НС за предпазните мерки, Марешки се появи дегизиран

Политика

Спор в НС за предпазните мерки, Марешки се появи дегизиран

Спор в НС за предпазните мерки, Марешки се появи дегизиран - Tribune.bg
Снимка:

Изслушват председателя на Агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“

Депутатите започнаха работа като се скараха помежду си кой и как спазва препоръките на Щаба за защита от коронаверуса.

Председателят на Народното събрание се поинтересува къде е маската на своя заместник Емил Христов. Оказа се, че тя е в ръката му и по този повод Караянчева го призова да я сложи и да се премести на един стол разстояние от нея. След това квесторите започнаха да раздават маски на народните представители.

Двама депутати очевидно не се нуждаеха от лични предпазни средства, защото бяха облечени в защитни костюми. Това се оказаха представителите на „Воля“ – лидерът на партията Веселин Марешки и Кръстина Таскова.

Това даде повод на социалиста Валери Жаблянов да призове от трибуната колегите си в зала за повече отговорност. „Колегите, които са прекалили със санитарните изисквания, да напуснат пленарна зала, това е несериозно отношение към гражданите“, коментира Жаблянов.

В отговор Цвета Караянчева уточни, че двамата представители на „Воля“ са взели предпазни мерки, които считат, че са необходими за здравето им.

„Цяла България е вперила поглед в избраниците на народа, какъв пример дават. Защото навсякъде казват, че единствените места, където не се спазват заповедите на ген. Мутафчийски, са Столипиново и Народното събрание“, обясни използването на защитен костюм Марешки. Лидерът на „Воля“ призова народните представители да вземат мерки и да дадат пример на хората.

„И лекарите са на първа линия, но не допускат разнасянето на заразата“, подчерта Веселин Марешки.

Караянчева изтъкна, че всички депутати са с маски, а местата са дезинфекцирани. Трибуната в пленарна зала също ще бъде дезинфекцирана на всеки час, обеща Караянчева.

На закрито заседание депутатите ще изслушат председателя на Агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Станимир Пеев. Междувременно народните представители отхвърлиха искането на БСП да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за наличностите в резерва.

Предстои депутатите да гласуват на второ четене Закона за извънредното положение.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати