Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в Скопие, свързан с Павел Вълнев и брата на депутат от „Продължаваме промяната“

Политика

Скандал в Скопие, свързан с Павел Вълнев и брата на депутат от „Продължаваме промяната“

Скандал в Скопие, свързан с Павел Вълнев и брата на депутат от Продължаваме промяната - Tribune.bg
Снимка:

Скандал в Скопие, свързан с Павел Вълнев и брата на депутат от „Продължаваме промяната“. Разследване на ТВ канал в Македония поставя интересни въпроси: Защо бившият партньор и спонсор на Цветан Цветанов, негов заместник в партията “Републиканци за България”, Павел Вълнев, твърди, че е инвестирал 100 милиона в Северна Македония, но там никой не е чувал за това, съобщава 5gmedia.bg.

Какви са интересите в Северна Македония на Боян Табутов, брат на Владимир Табутов, депутат от “Продължаваме промяната”?

Фирмата РИНУАБЛ ПАУЕР ИНТЕРНАТИОНАЛ, ДООЕЛ, която принадлежи на Павел Вълнев, е получила лиценз за търговия с електроенергия, а малко след това и разрешение за строителство на соларна централа с капацитет 85 мегавата. 

Фирмата ХЕК СОЛАР МК ДООЕЛ принадлежи на Боян Табутов, като собственик е заличен брат му Владимир Табутов.

Двете фирми са регистрирани на един и същи адрес в Скопие.

РИНУАБЛ ПАУЕР ИНТЕРНАТИОНАЛ, ДООЕЛ без опит в енергетиката, е получила от правителството в Скопие лиценз за изграждането на стратегически соларни паркове. 

„24 часа” съобщава, че на 7 декември на заседание на правителството на Македония е взето решение да се даде статут на „стратегически инвестиционен проект“ на „ХЕК СОЛАР МК ДООЕЛ Скопие“, която ще инвестира 53 млн. евро за фотоволтаична централа с мощност 70 мегавата в района на община Пехчево. Собственик на фирмата е Боян Табутов, брат на депутата Владимир. Двамата от около 8 г. имат успешен бизнес с изграждане на фотоволтаични централи. Преди 7 г. Боян Табутов бе лидер на „Движение България на гражданите“ в Благоевград и кандидат-депутат, но се отказа от политиката.

Днес македонският външен министър Османи изрази недоволство от казаното вчера от премиера Кирил Петков, че дава 6 месеца на Северна Македония за постигане на напредък в отношенията; периодът бил много дълъг, а страната била готова за влизане в ЕС. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп