Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в комисията на Босия, гладуващият два месеца разигра театър и напусна

Политика

Скандал в комисията на Босия, гладуващият два месеца разигра театър и напусна

Скандал в комисията на Босия, гладуващият два месеца разигра театър и напусна - Tribune.bg
Снимка:

Шефът на автомобилна администрация ще съди професионалния протестиращ за клевета

Със скандал премина заседанието на Временната комисия към НС, която е назначена да разглежда постъпили сигнали от граждани за корупция в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Николай Колев - Босия дойде на заседанието на комисията, като преди това коментира пред журналисти, че отново очаквал политиците да „шикалкавят“. Според собствените му твърдения Босия гладува от два месеца – стачката му без храна започна на 13 юни.

С исканията си той успешно успя да ангажира цялата държава – парламентът сформира комисия по негово искане, правителството го призова да спре протеста си, а президентът го насърчи да иска промяна на системата.

Обществото пък е разделено по отношение на гладната му стачка – едни го подкрепят в социалните мрежи, а други категорично не вярват че чупи рекорди с глад вече 60 дни. Съмненията в истинността на действията му бяха подкрепени и от лекарите от правителствената болница, според които здравословното му състояние е задоволително за годините му.

За днешното заседание на в парламента Босия пристигна с явното намерение да разиграе театър. Още навлизане той предупреди журналистите, че възнамерява да напусне заседанието.

 „Аз искам решаване по същество, а те се опитват да ни вкарат в една казуистика, от която всички губим“, обясни Колев.

На днешното заседание Николай Колев отново обвини ръководството на бившия ДАИ в корупция и обяви, че новите „бели стаи” за шофьорски изпити са пробити.

Босия призова и да не дават думата на изпълнителния директор на агенцията Дамян Войновски, защото бил казал достатъчно лъжи и изрази нежеланието си да го слуша. Протестиращият отново заплаши, че ще напусне залата ако той говори.

Войновски обаче поиска думата за да се защити.

„Николай Колев-Босия хвърля обвинения, които са неистини и изкривява истината“, каза в своя защита Войновски и заяви, че ще съди Босия заради твърденията му.

Шефът на ИААА обясни, че агенцията не е разследващ орган. По думите му при всякакви съмнения за закононарушения в агенцията е била уведомявана полицията, а задържаните служители на ИААА могат само да бъдат наказани дисциплинарно от ръководството – и то след съдебно решение, потвърждаващо тяхната вина.

Войновски подчерта, че „белите стаи“ не са пробити и че имат доказателства за всички изпити, които са преминали през тях.

Омбудсманът Мая Манолова, която също присъства на заседанието, поиска междуведомствена комисия да разследва автомобилната администрация, защото сегашната структура наистина няма нужните правомощия.

След като председателят на комисията Станислав Иванов опита да даде отново думата на Войновски, Босия театрално напусна залата и остана да слуша на вратата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети парламент

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати