Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Skener.news“: Здравният министър си назначи за съветник жената на приятеля си Болтаджиев

Политика

„Skener.news“: Здравният министър си назначи за съветник жената на приятеля си Болтаджиев

Снимка:

Елена Болтаджиева случайно преди това е работила при Мая Манолова, докато лидерката на „Изправи се! Мутри вън!“ беше омбудсман

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров не само уволнява, вече е почнал и да назначава. Например за свой съветник в политическия кабинет е взел на работа Елена Болтаджиева, която е съпруга на неговия дългогодишен приятел и бизнес партньор Николай Болтаджиев, съобщава Скенер.нюз.

Самият Болтаджиев пое поста на директор на Центъра за защита правата в здравеопазването, който Кацаров управляваше преди да стане министър. Няколко години по-рано пък Болтаджиев ръководеше Сдружението на частните болници, с което ЦЗПЗ работеше по различни проекти. Проверка на медията показа, че Елена Болтаджиева, която е юрист по образование, е работила при Мая Манолова, още докато лидерката на „Изправи се! Мутри вън!“ беше омбудсман.

Че Манолова кадрува в МЗ стана ясно още когато Кацаров назначи за шефка на политическия си кабинет Лидия Стойкова – Чорбанова, която беше кандидат за депутат на предишните избори от листата на „Изправи се! Мутри вън!“. Тогава Чорбанова не успява да влезе в парламента, но пък влиза в управлението на здравеопазването. Още едно назначение на Кацаров се свързва с Мая Манолова – новият директор на мегаструктурата „Медицински надзор“ д-р Георги Христов също е бил в редиците на движението.

Първата среща на Стойчо Кацаров като служебен здравен министър пък беше именно с Мая Манолова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още