Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скопие: Имаме Договор за приятелство с България и ще градим приятелство

Политика

Скопие: Имаме Договор за приятелство с България и ще градим приятелство

Скопие: Имаме Договор за приятелство с България и ще градим приятелство - Tribune.bg
Снимка:

Македония отговори на Красимир Каракачанов

Подписахме Договор за приятелство и ще изграждаме приятелство, но това означава взаимно разбиране, уважение и загриженост за интересите на съседа. Това се посочва в позиция на външното министерство на Македония по повод изказване на Красимир Каракачанов.

Според Скопие изказването на българския вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов е отлична възможност за контраотговор и създава отрицателни нагласи, които ще ни отделят един от друг и ще доведат до враждебност.

„Република Македония и занапред ще продължи своята активна, конструктивна и добросъседска политика в духа и на подписания договор с България и на европейските ценности, които са зачитани и от двете страни“, посочват от македонското външно министерство.

Вчера Каракачанов посочи, че няма да подкрепи кандидатурата на Македония в ЕС и НАТО, ако не признаят общата ни история. В пост във Фейсбук той обяви, че няма да допусне компромис с историята ни.

В интервю за БНР Каракачанов подчерта, че това е лично негово мнение и не ангажира с това правителството.

 „Не съжалявам за договора, беше крачка напред. Има много ясни клаузи в договора за приятелство с Македония, но в Скопие трябва да престанат да фалшифицират историята", посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети