Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слабаков: Заплатата на евродепутат е 6000 евро

Политика

Слабаков: Заплатата на евродепутат е 6000 евро

Слабаков: Заплатата на евродепутат е 6000 евро - Tribune.bg
Снимка:

Другите пари са за сътрудници, обясни евродепутатът

Заплатата на един евродепутат далеч не е в такъв размер, какъвто се тиражира в публичното пространство. Тя е малко над 6 000 евро. Това каза евродепутатът Андрей Слабаков пред Нова ТВ.

„Другите пари са за сътрудници. Защото то има един бюджет, но това са заплатите на хора, които работят в България и Брюксел. Така че в крайна сметка тия пари ги харчим тука”, обясни Слабаков и допълни, че вече е открил и местата за пушене в сградата на ЕП.

Евродепутатът допълни, че изпълнява обещанието си да пита. „Питам непрекъснато. За „Струма” беше в петициите. Но нямам много възможности да питам. Защото някой трябва да ми даде възможност”, обясни той.

Евродепутатът от ВМРО сподели още, че не се интересува от това какво ядат евродепутатите. „Никога не съм се интересувал и мисля, че няма да се интересувам какво яде Ска Келер, например. Иначе е много готино. Сега няма много хора. След два часа тука ще е ад. Но е „Шареното”, защото има детски рисунчици, такива работи и най-вече шарен мокет”, разказа още той.

Слабаков открои и един от проблемите на Европейския парламент - че се правят много малко конкретни предложения. „Това много ме уморява. В смисъл ходят просто да говорят. Говори, говори, говори и накрая нищо не казва. Въобще тия двуминутните изказвания са много гадни, защото  има едни, които са, айде да не ги нарека новобранци, някакъв вид тарикати, смятат, че като говорят адски бързо, ще могат да кажат повече неща. Това е изключително грешно, защото има превод на 24 езика. Някои минават през два превода, докато стигнат до нормален превод”, казва още режисьорът.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати