Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Трифонов се кандидатира за президент срещу Румен Радев

Политика

Слави Трифонов се кандидатира за президент срещу Румен Радев

Слави Трифонов се кандидатира за президент срещу Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

 

Шоуменът Станислав Трифонов по всяка вероятност ще се кандидатира за президент, става ясно от поста му във фейсбук. Лидерът на „Има такъв народ“ пише, че се отказва от участие в предстоящите парламентарни избори, но ясно намеква, че може да носи отговорност за действията си от „една друга институция“.

Според източници на Tribunе.bg Трифонов ще се кандидатира за президент тази есен.

 

Тази му заявка е удар за избирателите му, които очакваха да поема отговорност за изпълнителната власт и да състави кабинет, който да оглави. На второ място е удар за настоящия президент, който смяташе, че няма конкуренция за поста.

 

Внезапната амбиция на Станислав Трифонов да става президент е породена от крайно влошените му отношения с Румен Радев. Запознати съобщават, че лидерът на „Има такъв народ“ и настоящият президент са имали среща миналата седмица. Двамата не са стигнали до консенсус по отношение на министерските кресла в едно бъдещо правителство, което е породило и този непреодолим конфликт.

Доказателство за влошените отношения между Трифонов и Радев са и уклончивите коментари за работата на служебното правителство от страна на членовете на „Има такъв народ“.

 

Вчера в свое интервю Виктория Василева отказа да коментира служебното правителство, защото от ИТН не носят отговорност за него. "Когато имаме възможност да управляваме - тогава ще ме питате, как оценяваме работата на нашите министри", каза тя.

 

Вижте целия пост на Станислав Трифонов във фейсбук:

 

“Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно.

В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.

И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.”


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети