Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Трифонов: Оттеглям кандидатурата на Николай Василев за премиер

Политика

Слави Трифонов: Оттеглям кандидатурата на Николай Василев за премиер

Слави Трифонов: Оттеглям кандидатурата на Николай Василев за премиер - Tribune.bg

"В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия“, написа във фейсбук, където обикновено се изявява лидерът на ИТН Слави Трифонов.

По думите му се е оказало, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. „Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината“, пише още той.

Въпреки това Трифонов разбирал, че страна няма нужда от нестабилност и нови избори. За него не е толкова важно какви лъжи са изрекли част от партиите, които не са от статуквото.

„За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията“, започна отново Трифонов във фейсбук.

Именно затова решил да оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер, защото пред Трифонов нямало по-важно от проблемите на обществото. Трифонов реши да подаде ръка и да потърси консенсус за избиране на нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

Той предлага всичко това да се случи публично и обяви, че утре в БТА, част от политическото ръководство на ИТН, заедно с Николай Василев ще дадат пресконференция в 13 часа, за да отговорят на всички журналистически въпроси.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети