Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Трифонов показа партиите с невърнати субсидии – дължат 211 995 лв.

Политика

Слави Трифонов показа партиите с невърнати субсидии – дължат 211 995 лв.

Снимка:

За да искаш доверието на хората, трябва да постъпваш честно, настоява Трифонов

На 31 януари изтече удълженият срок, в който партиите трябваше да върнат надвзетите партийни субсидии, пише във Фейсбук профила си Слави Трифонов. Той напомня, че през 2019 г. неговият екип е разкрил как години наред партиите са получавали не по 11 лв. на получен глас, както е по закон, а по 13,23 лв.

„До ден днешен няма повдигнати обвинения, камо ли осъдени за това престъпление“, недоумява телевизионният водещ. Той подчертава, че парламентът е взел решение партиите да възстановят надвзетите суми и те да отидат обратно в бюджета.

„Така от общо 14 463 706 лв., които трябваше да се възстановят, партиите върнаха 14 251 711 лв. Тези пари можеха да отидат за закупуване на два медицински хеликоптера, ако правителството и Народното събрание изпитваха загриженост за живота на хората. Но това видимо не се случва. Невъзстановените средства в законовия срок са 211 995 лв. и сега те ще се търсят от НАП“, прави равносметка Трифонов. Той уточнява в поста си и кои партии не са възстановили парите, според официалната информация, видна към този момент на страницата на Министерството на финансите.

„ПП „Демократи за силна България“ (ДСБ) с председател ген. Атанас Атанасов е получавала субсидия като част от Реформаторския блок и не е възстановила 47 078 лв.

ПП „Движение „България на гражданите“ също е взела субсидия като част от Реформаторския блок и не е възстановила 38 223 лв.

Партия „Атака“ на Волен Сидеров не е възстановила 30 859 лв.

ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ е получавала субсидия като част от „Коалиция за България“ и не е възстановила 22 784 лв. Ироничното е, че председател на тази партия е депутатът Спас Панчев, който наскоро се прочу с опита да пробута поправка в закона, според която неустойката по бърз кредит да достига двойния размер на главницата. Много хитър тоя Панчев – значи, на обикновения човек заемът да му се оскъпява с над 100 процента, а той депутатът въобще да не си връща борчовете“, коментира Трифонов.

Списъкът му на партии, които имат невъзстановени субсидии към фиска са още ПП „Движение 21“ на Татяна Дончева със задължение от 16 324 лв. и ПП „Глас народен“ на Светльо Витков с 15 539 лв. дълг към фиска.

„Абе, Светльо, нали ми писа писмо, че ще ги върнеш в законовия срок? Ама не си ги върнал“, припомня Трифонов. 

Хазната има да си прибира още пари от ПП „Нова зора“, която е получавала субсидия като част от „Коалиция за България“ и не е върнала 11 689 лв., от ПП „Земеделски народен съюз“ с председател Румен Йончев, който е бивш коалиционен партньор на Николай Бареков и настоящ на Мая Манолова, а партията му не е възстановила 7 779 лв.

„Партия Български социалдемократи“ не е върнала 4 544 лв.

„ПП „Български земеделски народен съюз“. Тя получаваше субсидия като част от Реформаторския блок. Абе, тия реформатори много не обичат да връщат пари. Председател на тая партия е бившият военен министър Николай Ненчев, който тия дни ходи до Танзания да гледа боксов мач на Тервел Пулев. Значи, имаме пари за Танзания, а нямаме да си върнем на данъкоплатците 3 393 лв.“, пита риторично Трифонов. С по-малки суми не са се издължили към фиска и ПП „Европейска сигурност и интеграция“ – 3 016 лв.,  

ПП „Евророма“ с председател Цветелин Кънчев – 3 016 лв., ПП „Съюз на комунистите в България“ – 3 016 лв., ПП „Български демократичен съюз Радикали“ – 1 557 лв., ПП „Съюз на свободните демократи“, учредена от Стефан Софиянски – 1 557 лв., ПП „Средна европейска класа“ – 842 лв. и Партия на българските жени със 779 лв.

„За да искаш доверието на хората, трябва да постъпваш честно. Трябва да си честен по принцип. А на всички тия, които не са върнали парите, днес, на 2 февруари, имам да им кажа едно единствено нещо: Честит празник!“, завършва Трифонов.  

 


Коментари (4)

Анастас #

- Просто Комунисти, Сър !

Педерунгелите от ДеБъ + Малоумният Костовашки Дебилитет от ДСБ

дължат 47 хиляди, но си правят скъпите маркетингови изцвъцквания в соц-мрежите.

Само да припомня, че гласуваха за Мутрата Радев-Вън - да стане пРезидент ....

И същите тези Дръгалефци грасуваха за Костинбродската Пача - Мая Мазолова да стане кметица на София.

За Татяна Дончева - десен човек мисля, че е ясно .... !!??

(субсидиращокостовашкитекретени+дебъйнитепедерунгели)
02.02.2021 15:00 / Отговор
ГЕРБКП Трифонов да пита Горанов и съветската мутра Борисов за надвзетите субсидии, вместо да говори глупости. Ама не го прави, защо ли?
02.02.2021 17:47
На мен ми се наби в очите изречението "... ако правителството и Народното събрание изпитваха загриженост за живота на хората." Това го казва най-загриженият за здравето на хората Трифонов, от чиято телевизия суперспредърът Мангъров не излизаше и чиято политическа надежда Тошко Йорданов не спря да анатемосва лекарите. Здравната политика ще му е - ти първо ги разболей, пък после ги превозвай с хеликоптер. И да не забрави като влезе в парламента да направи субсидиите 1 лев!
02.02.2021 15:37 / Отговор
Тартаковер Вчера написах един, според мен нелош коментар, за Йоло Денев, който единствен в целия ни Преход върна отпуснатите му пари.
02.02.2021 17:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още