Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Трифонов за Христо Иванов: Слага си по-голяма роля, отколкото има, ДБ искат само постове

Политика

Слави Трифонов за Христо Иванов: Слага си по-голяма роля, отколкото има, ДБ искат само постове

Слави Трифонов за Христо Иванов: Слага си по-голяма роля, отколкото има, ДБ искат само постове - Tribune.bg

Лидерът на „Има такъв народ” отговаря на актуални въпроси във видео в социалните мрежи

Слави Трифонов проговори във видео, качено в профила му във Фейсбук, в което отговаря на актуални въпроси.

Най-напред Трифонов обясни с неохота, че „появяването“ всеки ден „изисква огромни усилия, не можеш да правиш куп неща като нормалните хора. Аз не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам“, казва той и допълва, че „над 20 години бил по телевизията и сега се наслаждава на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство“.

Трифонов отново цитира Марк Твен и посочи, че „слуховете за неговата смърт са силно преувеличени“. Той обясни, че изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на слабост, бил изненадан от „неудовлетворението“, защото имал общо с предишно управление.

„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България”, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало ДПС, Николай Василев също е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ. На въпросът защо мисли така, той не можа да ми отговори. В крайна сметка се създаде една ситуация, по-скоро напрежение, от този ход, че ще правим правителство на малцинството. Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Няма проблем, има и други хора, които имат необходимите качества да поемат този пост, както стана ясно”, обясни още Трифонов.

Според него от „Демократична България” искат постове, въпреки, че твърдят обратното. Той е на мнение, че на партията се отделя повече от необходимото внимание.

„Те сега или ще подкрепят това правителство, или няма и ще носят своите последствия. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност“, каза лидерът на ИТН и предупреди, че всеки един ще носи политическата си отговорност.

„Те не искаха да редят кабинет и изведнъж Христо Иванов излезе, без разговор, без предупреждение и чете декларация от парламента. И казва – аз предлагам. Нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой иска ли от теб да предлагаш нещо? Какъв точно стана и кога реши, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила? Излизаш пак на избори, печелиш ги и тогава предлагаш.

Аз му се обадих и му казах: „Иванов, явно звъниш на друг телефон, защото в няколко интервюта казваш, че си ми звънял, а аз не вдигам. Явно звъниш на друг телефон, защото такова нещо на моя не виждам.

Искам да направим така, че нещата да бъдат почтени“, каза Трифонов.

Според него в момента „всички са срещу всички“, а от ИТН не са симпатични на никого, но не даде отговор защо. 

По време на интервюто с Тошко Йорданов, Трифонов отправи остри обвинения срещу журналистите и националните медии в това, че в продължение на 11 години са отразявали единствено Бойко Борисов и неговите действия – „Мисирките обикаляха около Бойко Борисов, който реже ленти. Националите телевизии получават пари от държавата и трябва да си мълчат. Емил Кошлуков е сложен да слуша. СЕМ отново слуша Борисов“. Според него в момента е настъпил хаос.

Трифонов отрече да е предлагал Петър Илиев за премиер – „ има ли доказателства, само слухове“.

Според лидера на ИТН изборите не са проблем - „ако не са избори какво да е? Да се разберем? С кого? Явно пенсиите, съдебната реформа не са мотив. Защо не се разбереш с нас? МОСВ, МРРБ-много е добре, да ни ги дадеш. В Министерство на финансите трябва да е Асен Василев. Що? Много ми е ляв на мен Василев, иска теглене на заеми“.

Трифонов пък смятал да харчи, ако има излишък. Тези различия, както и разкритията, които от партията представиха от парламентарната трибуна преди дни за бизнес миналото на Василев, отказало Трифонов от решението за работа с него.

„Нищо не казваш с това „умен и красив“. Може да си умен и красив и същевременно да си боклук. Може да си чалгар и да си възпитаник на Консерваторията и да имаш отношение към Малер, Шостакович“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети