Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Василев: Борисов е абсолютно незаобиколима фигура за съвременния политически живот

Политика

Слави Василев: Борисов е абсолютно незаобиколима фигура за съвременния политически живот

Слави Василев: Борисов е абсолютно незаобиколима фигура за съвременния политически живот - Tribune.bg
Снимка:

"Социологията ще продължава да показва електорални щети за партиите в управляващата коалиция. Тези за ПП не ме изненадват. Какво мислят хората - това няма да промени курса на правителството, а той ще е по-продължителен от очакваното. ПП и ГЕРБ започват да се спогаждат, защото интересите на двете партии този кабинет да продължи да съществува са повече от интересите им да развалят коалицията".

Това каза пред БНР анализаторът Слави Василев.

И допълни, че Бойко Борисов е абсолютно незаобиколима фигура за съвременния политически живот, затова правителството ще продължи да съществува, докато той има интерес да го крепи на власт.

"Той е модерният Тодор Живков и знае как да си играе картите. Хем участва във властта, хем не се цапа от нея, прехвърляйки отговорността на ПП... Личният му интерес е свързан с медийното спокойствие, което трябва да си осигури, а не толкова с постовете. Той очевидно иска да си осигури конституционно спокойствие до степен, в която вероятната архитектура на новата съдебна система да му осигури мир".

Според анализатора интересът на ПП е да управляват, а реалният контрапункт на Борисов е президентът Румен Радев, а не Кирил Петков:

"Кирил Петков и Асен Василев отидоха да консумират властта с Бойко Борисов, с Делян Пеевски. Единственият възможен контрапункт е Радев и те го използват като боксова круша, особено ПП".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети