Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Василев: Денков си направи политическо сепуко

Политика

Слави Василев: Денков си направи политическо сепуко

Слави Василев: Денков си направи политическо сепуко - Tribune.bg
Снимка:

„Институционалното разграждане на българския политически модел се случва пред очите ни.  Николай Денков си направи политическо сепуко“. Това каза пред БНР политологът Слави Василев и коментира, че ГЕРБ ще реши колко да „пусне на ПП-ДБ, на Пеевски или на други хора“.

„Да заявяваш толкова много политически неадекватни послания в едно интервю в навечерието на предсрочните парламентарни избори е като да направиш три стъпки назад при старта на спринт на 100 метра. Всичко, което каза, е пълно с противоречия. ... Тежката политическа неадекватност придобива такива измерения, че министър-председателят - най-силната политическа фигура в държавата - излиза и казва, че е безсилен“.

ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета „Главчев“, смята той.

Служебният кабинет на Димитър Главчев ще бъде на управляващите, категоричен беше политологът.

Василев изказа мнение, че тройната коалиция ПП-ДБ - ГЕРБ - ДПС предстои да се разгради пред нашите очи, за да може след изборите евентуално отново да се събере под предлог за национално спасение:

„Сега, когато отстраниха по същество президента Румен Радев от политическия процес, могат да бъдат спокойни и да се плюят, колкото искат, след което да се надяват, че нито една опозиционна партия няма да вземе мнозинство“, коментира Слави Василев.

По думите на политолога има вероятност да влезем в цикличност на избори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети