Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Славкова: Вслушаме ли се в популизма на Радев, да се готвим за 4000 заразени на ден

Политика

Славкова: Вслушаме ли се в популизма на Радев, да се готвим за 4000 заразени на ден

Снимка:

Речта на президента е по-скоро популистка

„Речта на президента по-скоро разколеба правителство. Имаше противопоставяне на взетите от правителството мерки и нямаше подкрепа и успокояване на обществото... По-скоро е вид популизъм от страна на президента. Не смятам, че в момента е време да се водят каквито и да било политически битки“. Това коментира пред БНР Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“.

По думите ѝ всички искаме това, което казва президентът – да започнем да се връщаме към нормалния си начин на живот, „но това е нещо, което не можем да си позволим“: „Към този момент не може да си позволим нормализиране на живота, защото ще се окаже, че този месец, който вече почти сме вкъщи, ще е бил напразно, защото, както стана в Италия – броят на заразените ще започне да се покачва бързо и с много, а нашата здравна система не може да си позволи по 4000 заразени пациенти на ден“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Славкова подчерта лошите примери, дадени от различни страни по света, които не са взели навреме решения за социална изолация и са увеличили риска от по-бързо разпространяване на вируса сред населението.

„Рецесията чукаше на прага на света, просто дойде по-бързо заради пандемията. Но сме изправени пред казуса да се запази живота на много хора“.  


Коментари (3)

Котарак Тая пикла с жълто около устата НЯМА ПРАВО да дава оценки за президента на България!Обаче не съм учуден, като знам, че собственик на "Тренд" е Румяна Бъчварова. След като "оправи" МВР, сега г-жата представлява държавата ни в Израел. Обича си я боко и туй то!
03.04.2020 18:37 / Отговор
В Само гледайте как си проличава кой е ПОДЛОГА НА ГЕРБ !
03.04.2020 18:57 / Отговор
На Котарак и на В Вие сте безсмъртните глупци,които са описани в не един материал в мрежата.Прочетете поне един.Ако имате , сигурно имате приятели и роднини в Испания и Италия им се обадете и питайте!Ако се надявате на това,че млади и глупави не ги лови или не дават усложнения,то се обадете пак!
03.04.2020 19:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още