Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Славов става депутат, Тагарев нямало да остане министър, а Вътев би обмислил при покана

Политика

Славов става депутат, Тагарев нямало да остане министър, а Вътев би обмислил при покана

Славов става депутат, Тагарев нямало да остане министър, а Вътев би обмислил при покана - Tribune.bg
Снимка:

„Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в парламента”. Това заяви министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов след извънредното заседание на Министерския съвет. Той и други министри споделиха пред журналисти плановете си какво ще правят оттук-насетне.

Славов припомни, че е част от ръководството на „Демократична България“ и ще се върне в парламента като част от парламентарната група, а относно наследника си в правосъдното министерство Славов заяви: „Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения законопроект за съдебната власт и да го приемем”.

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев също ред заяви, че при този вариант не би участвал в състава на бъдещо служебно правителство, ако получи покана за това.

Подобна е позицията и на Андрей Цеков.

„Самият Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален. Аз съм част от изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, това изключва по дефиниция участието ми в кабинета”, заяви регионалният министър в оставка. Той припомни, че ПП е взела и решение членове на партията да не участват в кабинета „Главчев”.

Димитър Илиев също нямал намерения да остава министър.

„Не е говорено и с мен от страна на Димитър Главчев, който се очаква да бъде служебният министър-председател”, каза още Димитър Илиев.

Икономическият министър Богдан Богданов не вижда оферта за оставането си на поста.

Земеделският министър в оставка Кирил Вътев не е толкова категоричен.

„Много неща сме започнали, и за тях времето не стигна. Ако бъда поканен, ще преценя. Нека да настане покана и ще го обсъдим, да видим как ще се развият събитията, и ще преценим”, коментира Вътев.

Премиерът в оставка Николай Денков не пожела да коментира нищо пред журналистите.

„Въпросите за служебния кабинет - към президента Радев и към номинирания за министър-председател”, заяви Денков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети