Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След 11 години: Бареков потвърди, че „Костинброд” е бил спретнат, обеща да каже от кого

Политика

След 11 години: Бареков потвърди, че „Костинброд” е бил спретнат, обеща да каже от кого

След 11 години: Бареков потвърди, че Костинброд е бил спретнат, обеща да каже от кого - Tribune.bg
Снимка:

„ГЕРБ, не съм ви изхвърлил от тук още, защото искам да чуете лично от мен следващите дни #КОЙ ви спретна „Костинброд”! Ще ви е любопитно, мисля…“

Това написа в профила си във Фейсбук журналистът Николай Бареков.

Костинбродската афера датира от изборите за парламент през 2013, а в главните роля бяха Мая Манолова, по това време депутат в Народното събрание от листата на БСП, и Николай Бареков, по това време журналист в ТВ7. Въз основа на подаден от Мая Манолова сигнал в деня за размисъл ДАНС с участието на прокуратурата извършва проверка на печатницата, печатаща бюлетините за вота, а Николай Бареков е получил по неустановен начин информация за действията на ДАНС и прокуратурата и екип само на ТВ7 предава на живо от мястото на събитието в предизборния ден.

Според прокуратурата измамата е да се манипулира изборният вот посредством 400 хил. отпечатани над разрешените по закон за гласуване бюлетини. Впоследствие тезата на прокуратурата е отхвърлена от Софийския градски съд по всички точки. Съдът приема за доказано, че намерените бюлетини не могат да бъдат използвани за изборна измама.

Поради медийния скандал партия ГЕРБ губи гласове (по техни оценки около 5%) и не е в състояние да състави правителство, въпреки че е спечелила изборите. Това позволява на класиралата се на второ място БСП заедно с подкрепата на партия „Атака“ да състави кабинета Орешарски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети