Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След анализи: Йорданова ще поиска предсрочното освобождаване на Гешев

Политика

След анализи: Йорданова ще поиска предсрочното освобождаване на Гешев

След анализи: Йорданова ще поиска предсрочното освобождаване на Гешев - Tribune.bg
Снимка:

След провеждане на анализи правосъдната министърка Надежда Йорданова ще поиска пред ВСС предсрочното освобождаване на главният прокурор Иван Гешев.

Тя коментира, че след решението на Конституционния съд, че правосъдният министър има право да поиска това освобождаване, то тя ще се възползва от него и ще продължи и допълни работата на свои предходни колеги. Част от материалите ще бъдат и внесените вече веднъж от служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов, който се позова на сигнали писани от вътрешния министър Бойко Рашков. ВСС отхвърли искането на Стоилов на база, че няма подобни правомощия. С днешна дата бившият депутат от БСП и служебен министър е конституционен съдия, назначен от Румен Радев на този пост.

Йорданова заяви, че основната теза за искането за предсрочно освобождаване е уронване престижа на съдебната власт от страна на Иван Гешев.

Тя коментира и поисканите документи от КПКОНПИ, като заяви, че те се събират и когато се окомплектоват ще бъдат изпратени по компетентност, като уточни, че още са в дадения от закона срок.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати