Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Анкета: Бойко Борисов най-желан за премиер, Красен Кралев - за министър на спорта, а Делян Добрев печели в две министерства (ГРАФИКИ)

Политика

Анкета: Бойко Борисов най-желан за премиер, Красен Кралев - за министър на спорта, а Делян Добрев печели в две министерства (ГРАФИКИ)

Анкета: Бойко Борисов най-желан за премиер, Красен Кралев - за министър на спорта, а Делян Добрев печели в две министерства (ГРАФИКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е най-желаният премиер за България. Това сочи анкета, направена от „24 часа“, която се провежда 10 дни, като в нея са гласували 22 хиляди души. В допитването са включени 150 имена на политици и експерти, участвали в различни правителства през годините.  

От допитването ясно личи, че най-предпочитания премиер е Борисов, който води с 68,6% пред втория Кирил Петков с 19,1%, а на трето място се нарежда Гълъб Донев.

Анкетата показва абсолютно одобрение за поста министър на спорта от Красен Кралев - с внушителните 75,8%, като след него се нареждат Весела Лечева и Евгения Раданова.

Рекордьор в анкетата е и Делян Добрев, който е номиниран от анкетираните да оглави две министерства, това на икономиката и на енергетиката, като за второто води със 72.2%.

За поста финансов министър най-много гласове е събрал Владислав Горанов. За това на външните работи - Екатерина Захариева, а на образованието - проф. Даниел Вълчев. Вежди Рашидов пък е най-желаният министър на културата, на здравеопазването - проф. Костадин Ангелов, като след него се нареждат ген. проф. Венцислав Мутафчийски и проф. Николай Габровски. Деница Сачева е най-желаният министър на социалната политика, а Росен Желязков за транспорта. Най-висок процент одобрение за регионалното министерство печели Николай Нанков, европолитиките се водят от Томислав Дончев.

Интересен детайл в анкетата е, че служебните министри на Румен Радев от настоящото му служебно правителство също са достатъчно разпознаваеми. Така например за министър на иновациите най-много гласове е събрал Александър Пулев със 75, 1%, а след него едва с 25 на сто е Даниел Лорер. За електронното управление най-предпочитан е сегашният министър Георги Тодоров, като след него е Божидар Божанов.

Най-желан министър на земеделието е Десислава Танева. Най-много гласове в анкетата за министър на околната среда и водите е събрал Емил Димитров-Ревизоро с над 56%.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети