Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИРК В НС: С викове „мишка“ и „страхливец“ социалистите пробваха да примамят Борисов в зала

Политика

ЦИРК В НС: С викове „мишка“ и „страхливец“ социалистите пробваха да примамят Борисов в зала

ЦИРК В НС: С викове мишка и страхливец социалистите пробваха да примамят Борисов в зала - Tribune.bg
Снимка:

Опитът премиерът да бъде вкаран в капан от протестиращи приключи без резултат и БСП напуснаха залата

БСП открито се включиха в днешните планове за блокада на държавата, организирани навръх рождения ден на укриващия се Васил Божков. Социалистите направиха прозрачен опит да примамят премиера Бойко Борисов в парламента – първо с процедура, а после и с обвинения, че е „мишка“ и „страхливец“.

В декларацията си от името на парламентарна група Нинова напомни, че вчера премиерът е обявил програма за социално-икономически мерки и вместо днес да е в парламента, и да предлага актуализация на бюджета, никой не знаел къде е Борисов.

„Един депутат от коалиционния Ви партньор предлага с промяна на Закона за местните данъци и такси да се намали ДДС върху бира и вино. Предлага го по начин, по който лишавате опозицията да направи предложение по раздаваните 2 млрд. лв. Лицемерно говорите за единение по време на криза и ни лишавате от възможност да предложим своето виждане на антикризисен план“, изтъкна от трибуната Нинова.

Тя коментира, че тепърва предложенията на Валери Симеонов ще се гледат на бюджетна комисия.

„Кой носи гаранции, че парите ще отидат там, където им е мястото, а не в „чекмеджето“… Самодоволни, самодостатъчни, предлагате дневен ред обратен на това, което искат хората. Настояваме Бойко Борисов да дойде и да не говори пред парламента за мазнинки, а да каже откъде идват тези 2 млрд. лв. и как ще бъдат компенсирани, и как ще стигнат до хората, а не до обкръжението ви. С това наливате още масло в огъня на протестите. Смирете се и изпълнявайте тази Конституция и законите на страната“, обърна се към управляващото мнозинство Нинова.

Червените депутати Стоян Мирчев, Георги Свиленски и Филип Попов последователно призоваха да се направи почивка, за да се покани министър-председателя да представи в зала промените в ДДС за някои алкохолни напитки.

За обидните си квалификации по адрес на премиера – „мишка“ и „страхливец“, Стоян Мирчев получи и наказание от председателката на парламента Цвета Караянчева.

Мирчев се заинати и отказа да слезе от трубуната, за да се върви по дневния ред. След много викове и увещавания обаче все пак беше свален.

Председателката на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова отговори на БСП.

„Ние представляваме всички български граждани и трябва да работим в техен интерес“, призова Дариткова. Тя поиска председателката на парламента Цвета Караянчева да направи всичко по силите си, за да запази авторитета на Народното събрание.

„Направете всичко, за да запазите авторитета на Народното събрание, който се руши грубо и просташки от народни представители. Българските граждани очакват мерките. Този дневен ред отговаря на очакванията на българските граждани. Ако колегите от БСП са в емоционална криза, дайте 10 минути почивка, за да се успокоят“, изтъкна д-р Дариткова.

Последва изказване на социалиста Георги Свиленски, който възрази, че председателката на парламентарната група на ГЕРБ е нарекла цялата група на БСП простаци и констатира, че за нея няма да има наказание от Цвета Караянчева.

„БСП напуска, за да се криете зад дебелите стени на българския парламент“, обяви Свиленски от трибуната.

Това беше посрещнато с аплодисменти от останалите депутати и парламентът най-сетне заработи.

Целта е за рязка ескалация на протеста точно ден преди Конституционния съд да излезе с решение по отношение на президента.

Удобно – докато социалистите оказваха пресата си в пленарната зала, в „Афера“ излезе пореден уж „запис“ на Борисов, изпъстрен с цинизми. Идеята е максимално количество хора да бъдат изкарани по улиците тази вечер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

чичо Том Разбирам ги социалистчетата бягат им паричките ,бягат им благинките ,бягат им бюрцата и всичко това им образува нерви и нещо се бунтуват.Понеже Бойко им даде да разберат че знае да дели само на едно и те въртят гуми ,защото както казва премиера няма блажно.Най нещастен и смешен от всички там присъстващи БСП е баджо.Ушатия харманлийски каун му коландри жената , а той тича да го прегръща и целува и да го пази.Е ако това не е мазохизъм тури му пепел.Тя и генерал Деси трябва да внимава ,защото Майчето картечарката е хвърлила око на "господаря на държавата" за какъвто се има Грипена.Закриха най световно известния цирк ,но ЦИРК БСП зае веднага вакантното място.Ако знаете колко сте смешни и жалки -по един камък на врата и в Дунава.
29.07.2020 14:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети