Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След като сложил единия брат в ББР, Петков щял да сложи другия да управлява БНБ?

Политика

След като сложил единия брат в ББР, Петков щял да сложи другия да управлява БНБ?

След като сложил единия брат в ББР, Петков щял да сложи другия да управлява БНБ? - Tribune.bg
Снимка:

Йордан Цонев разбрал името от източник от управляващата коалиция

„Продължаваме промяната“ готвят за управител на БНБ един професор от Сингапур, казва се Илиян Михов, брат е на шефа на ББР“. Това обяви в интервю пред БТВ зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Той е разбрал името от източник от управляващата коалиция.

„Мисля, че беше директор на училище за премиери. По едно време Прокопиев (издателят Иво Прокопиев) беше ходил да учи там за премиер. Там пак има връзка, но тя е друга, тя е китайска. (…) Аз се притеснявам от друго – същия човек 2009 г. Борисов искаше да го предлага за вицепремиер и той тогава изказа едни свои виждания за валутния борд – че той трябва да се промени, че курсът на лева трябва да се промени. Даже предложи един китайски модел на валутен борд, да ни пази Господ“, допълни Цонев.

Зам.-председателят на ДПС обяви, че партията е готова да подкрепя правителството в борбата с корупция, на ако правителството не превишава правомощията си. Другото условия на ДПС е да има диалог. При тези условия партията ще осигури в парламента нужното мнозинство в парламента и промени в конституцията, които са нужни са нужни за реформата в съдебната система.

През септември 2009 г. проф. Михов предложи да се „модифицира“ режимът на валутен борд по модел, прилаган от Китай през 2003 г. Тезата му срещна съпротивата не само на политиците, но и на мнозинството макроикономисти в България, припомня „Епицентър“.

В първото правителство на Борисов икономистът Илиян Михов беше поканен за трети вицепремиер. „Михов ще е вицепремиер най-вероятно без портфейл и основно ще помага на министъра на финансите Симеон Дянков, най-вече в координацията за влизането на страната ни в еврозоната“, заяви тогава самият Борисов. По-късно обаче, кандидатурата му бе оттеглена заради тезите му за модификация на валутния борд, която не се приема от българските политици.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати