Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След коалиционния съвет: Закон за КПКОНПИ най-рано другата седмица

Политика

След коалиционния съвет: Закон за КПКОНПИ най-рано другата седмица

След коалиционния съвет: Закон за КПКОНПИ най-рано другата седмица - Tribune.bg

Няма да има извънредно заседание на парламента за оставката на Цацаров, решават кога ще я гледат на Председателски съвет в сряда

Законопроект за разделяне на КПКОНПИ на две отделни комисии ще има най-рано другата седмица. До края на тази такъв няма да бъде внесен. Това стана ясно след заседанието на съвета на коалицията, който е обсъдил идеите на управляващите за съдебна реформа.

На него са били дискутирани законопроектите за промяна в КПКОНПИ и за закриване на спецправосъдието, а партньорите са приели и идеите на правосъдния министър Надежда Йорданова в тази посока, съобщава „24 часа“, цитирайки свои източници.

 По окончателните текстове на законопроектите обаче текат последни уточнения, като четирите партии ще се придържат към идеите, които записаха след експертните работни заседания по изготвяне на управленската програма.

Управляващите планират да разделят антикорупционната комисия на две отделни - една, която да разследва корупцията, и втора за отнемане на незаконно придобито имущество и конфликт на интереси.

Няма да има извънредно заседание на парламента утре по повод внесената оставка на шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров, разкриха от управляващата коалиция. Кога ще бъде разгледана тя в пленарната зала - това ще бъде решено на заседанието на Председателския съвет рано в сряда.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати