Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След погрома: Новият кмет ще съди за 42 000 лв. организатора на протеста

Политика

След погрома: Новият кмет ще съди за 42 000 лв. организатора на протеста

След погрома: Новият кмет ще съди за 42 000 лв. организатора на протеста - Tribune.bg
Снимка:

„Общата сметка показва, че Столична община е платила 42 000 лв., за да поправи щетите след вчерашния протест. На фона на взаимните обвинения кой е виновен за погрома - агресия на фенове към полицията, напрежение между агитки или лоша организация от полицията - сметката е факт. Щетите от снощния протест на футболните агитки са малко над 40 000 лева. Ще заведем иск срещу организатора на протеста, за да може да възстановим щетите. Добрата новина е, че екипите работиха неуморно и както може да видите, всичко е възстановено в рамките на един ден”.

Това обяви новият кмет на София Васил Терзиев.

Щетите са по няколко направления. За контейнери, кошчета за отпадъци, както и дейности по почистване са в размер на 14 хил. лв. За шахти, плочки, бордюри сумата е 8 000лв. Съсипаните ограничителни колчета и знаци са на стойност 4000 лв. Нарушената обшивка на тавана на подлеза на Орлов мост ще струва около 15 хил. лв.

Терзиев прехвърли на СДВР отговорността за сливането на агитките.

„Няма как Столична община да се грижи за сливането на агитките. От разрешаването на протест нататък е функция на СДВР. Включително и решенията да има ли водни оръдия или да няма”, каза още Терзиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети